Τοπικά

Η δημοτική αρχή Ζαγοράς απαντά στην “Κίνηση Ενότητας”: Έχει ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής γραφικότητας

Την απάντησή της στην παράταξη «Κίνηση Ενότητας», που αντέδρασε στο να προσληφθεί γενικός γραμματέας στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, δίνει η δημοτική αρχή. Σε ανακοίνωση –απάντηση που εξέδωσε δηλώνει ότι η απόφαση για την πρόσληψή του είχε ληφθεί από το 2019 από το δημοτικό συμβούλιο και καλεί την «Κίνηση Ενότητας» αν θέλει να προσφύγει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ζαγοράς Μουρεσίου:
«Μετά τις φήμες, τις σπερμολογίες, τους ψιθύρους κ.λ.π, πλέον η μείζων αντιπολίτευση στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ακούει και φωνές…
Ο πολιτικός εφιάλτης και το αντιπολιτευτικό άγχος της συγκεκριμένης παράταξης , δεν φαίνεται να θεραπεύονται με την διασπορά ψευδών ειδήσεων για να κλονιστεί η εντολή των πολιτών στην Δημοτική Αρχή, την οποία εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη φορά.
Επενδύοντας στην καταστροφολογία, επιχειρούν να θέσουν εμπόδια στο αναπτυξιακό εγχείρημα του Δήμου με δήθεν ανησυχίες για τις διαδικασίες ενίσχυσης και συντονισμού των υπηρεσιών με Γενικό Γραμματέα, θέση η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία για την υποστήριξη του έργου όλων των Δήμων !
Όπως και με τις ανησυχίες τους για τον προϋπολογισμό, για τα δημοτικά τέλη, για την πρόοδο των πολλών έργων που υλοποιούνται σε ολόκληρο τον Δήμο, έτσι και με την κάλυψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια και πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας, επιχειρούν κλονισμό της πίστης των πολιτών.

Έχοντας ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής γραφικότητας, αναφερόμενοι στις αποδοχές του ΓΓ που προσδιορίζονται από τη νομοθεσία όπως σε όλους τους Δήμους της χώρας, φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται σε δημόσιες τοποθετήσεις τους φήμες (ακούγεται ότι…), να μιλούν ακόμη και για …όργιο κατασπατάλησης δημοτικών πόρων της Δημοτικής Αρχής !!!
Τους προκαλούμε, αν τολμούν, να προσφύγουν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για να ελεγχθεί η νομιμότητα των διαδικασιών πρόσληψης Γενικού Γραμματέα στον Δήμο μας, θέση για την οποία έχει αποφασίσει από το 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν ψηφιστεί πιστώσεις “αποδοχές και εργοδοτικές εισφορές Γενικού Γραμματέα” στον προϋπολογισμό του 2021.
Αυτούς τους φορείς άλλωστε απαξιώνουν συστηματικά, εγείροντας ερωτήματα για την αξιοπιστία της λειτουργίας τους.

Ο μοναδικός κλονισμός που επιτυγχάνουν είναι αυτός της ενδοπαραταξιακής τους ισορροπίας, με νέους υποψήφιους – ηγήτορες να λαμβάνουν θέσεις μάχης για την επόμενη μέρα, μετά τις συνεχείς εκλογικές αποτυχίες της επικεφαλής του συνδυασμού.
Τα προβλήματά τους, οι εσωτερικές γκρίνιες και αμφισβητήσεις, δεν αφορούν την κοινωνία, από την οποία είναι αποκομμένοι. Δεν αφορούν τον Δήμο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια, το Υπ. Εσωτερικών.
Ας αναζητήσουν λύσεις αλλού, εκτός αυτοδιοίκησης.
Εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του προς όφελος των πολιτών και του τόπου, αξιοποιώντας με διαφάνεια τις δυνατότητες που μας παρέχει το νομοθετικό πλαίσιο.

Με ειδικούς συνεργάτες (μετακλητούς) και Γεν. Γραμματέα, επίσης μη μόνιμο προσωπικό, ενδυναμώνουμε μια σχεδόν άσφυγμη Τεχνική Υπηρεσία που παραλάβαμε από την προηγούμενη Διοίκηση της μείζονος μειοψηφίας, χωρίς τεχνική επάρκεια, με μόλις ένα άτομο!
Συνεχίζουμε υπεύθυνα το έργο μας, με προσήλωση στη νομιμότητα και τη διαφάνεια.
Με εμφανή αποτελέσματα και αναγνώρισή τους από την μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το