Τοπικά

Η δημοτική αρχή Μπέου ξεπούλησε σε ιδιώτες την Υπηρεσία Φωτισμού

Σκληρή επίθεση στην δημοτική αρχή για την παραχώρηση σε ιδιώτη του ηλεκτροφωτισμού εξαπέλυσε η παράταξη “Μαζί για το Βόλο”.

“Δηλώνουμε και προειδοποιούμε όλους όσους εμπλακούν στη διαδικασία, ότι θα αγωνιστούμε ώστε η επόμενη δημοτική αρχή μαζί με τους πολίτες να ακυρώσει κάθε τέτοια προοπτική ξεπουλήματος δημοτικών υπηρεσιών”,σημειώνει η παράταξη:
Οι δημοτικές αρχές που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών και τα συμφέροντα των δήμων, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στους αγώνες να μην παραχωρηθούν οι δημοτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. Και αυτό όχι για στείρους ιδεοληπτικούς λόγους αλλά γιατί έχει αποδειχθεί παγκοσμίως ότι η ιδιωτικοποίηση υποβαθμίζει, απαξιώνει τις υπηρεσίες αυτές και αυξάνει τα τέλη με στόχο τα κέρδη. Αποτέλεσμα ήταν να επιστρέφουν οι υπηρεσίες ξανά στο Δήμο, κατεστραμμένες και αποψιλωμένες. Και αφού έχει απολυθεί η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.
Η δημοτική αρχή Μπέου με την πολιτική που εφαρμόζει, ουδέποτε υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των πολιτών και τα συμφέροντα του δήμου. Εκτός και αν τα λουλουδάκια και τα μπλε φωτάκια λύνουν όλα τα προβλήματα έλλειψης προγραμματισμού – υποβολής προτάσεων για ΕΣΠΑ, υποβάθμισης υποδομών, υπηρεσιών, εξελίξεων στο νερό – ΔΕΥΑΜΒ κλπ κλπ.
Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία του κ. Μπέου αποφασίζει και διατάσσει το ξεπούλημα μιας κομβικής ανταποδοτικής υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες, της Υπηρεσίας Φωτισμού.
Πριν χρόνια ο κ. Μπέος έστελνε εξώδικα στον τότε Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη, απαγορεύοντάς τον να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τις επόμενες δημοτικές αρχές. Βλέπετε τότε κρατούσε τη σημαία της υπεράσπισης (δήθεν) των λαϊκών συμφερόντων.
Τώρα ο κ. Μπέος, λίγους μήνες πριν τις εκλογές πάει να δεσμεύσει τις επόμενες 2-3 δημοτικές αρχές με απόφαση ξεπουλήματος σε ιδιώτες της Υπηρεσίας Φωτισμού, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η πράξη αυτή για την υποβάθμιση του έργου της, την αύξηση των τιμολογίων, την απόλυση των εργαζομένων, την εξάρτησή της από τις δυνάμεις της αγοράς.
Πολλές φορές καταγγείλαμε τη δημοτική αρχή Μπέου με στοιχεία για τη διαχρονική της στόχευση να ξεπουλήσει όλες τις δημοτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες. Στο στόχαστρό τους έβαλαν και τη ΔΕΥΑΜΒ, και τη συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης. Τώρα προχωρούν το σχέδιό τους και στο φωτισμό. Σίγουρα ετοιμάζονται αν προλάβουν και για το ξεπούλημα της καθαριότητας.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι αυτό θα είναι καταστροφικό για τα συμφέροντά τους και την πόλη μας.
Και τους καλούμε, όλοι μαζί, πολίτες και φορείς να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις αυτές.
Δηλώνουμε και προειδοποιούμε όλους όσους εμπλακούν στη διαδικασία, ότι θα αγωνιστούμε ώστε η επόμενη δημοτική αρχή μαζί με τους πολίτες να ακυρώσει κάθε τέτοια προοπτική ξεπουλήματος δημοτικών υπηρεσιών.

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:
“Είχαμε πολύ καιρό να μάθουμε νέα τους και ομολογούμε ότι είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Για τη διασκέδασή μας. Ο λόγος για τους ταλαίπωρους, εν υπνώσει, δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και που εδώ και μήνες έχουν εξαφανιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, όπου τους έστειλε μια μερίδα του λαού του Βόλου, υποτίθεται να τον εκπροσωπούν ενώ εκείνοι τους περιφρόνησαν.
Σήμερα, λοιπόν, θυμήθηκαν ότι η Δημοτική Αρχή ιδιωτικοποιεί την υπηρεσία φωτισμού του Δήμου και με τη γνωστή σοβαρότητα, που τους διακρίνει και που προκαλεί δέος, προειδοποιούν ότι μόλις αναλάβουν το Δήμο θα αποκαταστήσουν την…τάξη! Πάντα γουστόζοι και διασκεδαστικοί.

Σε κάθε περίπτωση ο σοβαρός δημόσιος διάλογος μαζί τους είναι γνωστό, σε όλους, ότι είναι μάταιος. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την εποχή που ήταν απασχολημένοι καθένας και καθεμιά, με τη βοήθεια συγγενών και φίλων, να ψηφίζουν διαδικτυακά για να δείξουν στην κεντρική κομματική διοίκηση ότι είναι οι καταλληλότεροι να ηγηθούν της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν σταματήσουν τα μικροκομματικά παιχνιδάκια και προσέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο, θα τους απαντήσουμε. Μέχρι τότε απλώς τους παρατηρούμε απορώντας πόσο πολύ θα ευτελίσουν ακόμα το αξίωμα που τους δόθηκε. Άλλωστε οι πολίτες του Βόλου γνωρίζουν ότι έχουν μια Δημοτική Αρχή που εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους και μόνο, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Από αυτούς το μόνο που περιμένουν είναι μερικές ευκαιρίες να….χαμογελάσουν”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το