Τοπικά

“Η δημοτική αρχή «έκρυψε» τους συμβούλους της για να μην αποκαλυφθούν μπροστά στις λαϊκές οικογένειες του Βόλου”

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν τη στάση της δημοτικής αρχής Βόλου 11 σωματεία και σύλλογοι της Μαγνησίας καθώς, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους,  συγκάλεσε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ένα σοβαρό θέμα που αφορά όλη την πόλη, αλλά “έκρυψε” τους συμβούλους της για να μην τοποθετηθούν. “Η κίνηση της δημοτικής αρχής δείχνει ότι κάθε άλλο κατά καθαρή είναι η θέση της” τονίζουν τα σωματεία που υπογράφουν την ανακοίνωση και καλούν τους πολίτες σε αγώνα για να μην μετατραπεί ο Βόλος σε θάλαμο τοξικών ρύπων.

Η ανακοίνωσή των σωματείων και συνδικάτων:

Είναι απαράδεκτη η στάση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση που η ίδια κάλεσε και αφορούσε την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου. Ιδιαίτερα όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας γνώριζαν ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά όλη την πόλη, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλοι οι φορείς, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Η κίνηση της δημοτικής αρχής να «κρύψει» τους συμβούλους της, ώστε να μην τοποθετηθούν, δείχνει ότι κάθε άλλο παρά καθαρή είναι η θέση τους. Αλλιώς δεν θα κρύβονταν. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι τελικά, μαζί με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που έδωσαν τις κατάπτυστες αδειοδοτήσεις στην ΑΓΕΤ, δέχονται και στηρίζουν να θυσιαστεί η υγεία των κατοίκων της πόλης στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Για τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου, τους φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν, όλους μας που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το να κάνουμε δική μας υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, της υγείας και της ζωής των παιδιών μας. Καλούμε το λαό, με τον αγώνα του, μέσα από τα σωματεία, να μην επιτρέψει να μετατραπεί ο Βόλος σε θάλαμο τοξικών ρύπων και καρκινογόνων διοξινών. Το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχήσει είναι: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤ-ΚΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ.

Την ανακοίνωση εξέδωσαν:
– Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
– Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
– Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας
– Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου Μαγνησίας
– Σωματείο Καθαριστών/στριών Μαγνησίας
– Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Μαγνησίας
– Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας
– Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας
– Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας
– Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας
– Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το