Τοπικά

Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συνεργασία κατά ΕΚΒ και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ με αφορμή την “Κοινωνική Συμμαχία”

«Ε.Κ.Β και Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ ανακοίνωσαν “Μέρα Πανεθνικής Δράσης” στις 30 Μαΐου αλλά δεν έκαναν τίποτα όταν η κυβέρνηση χτυπούσε το απεργιακό δικαίωμα ή όταν ψήφιζε τα 100 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συνεργασία.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

«Στις 23-05-2018 εκπρόσωποι της νεοσύστατης εργοδοτικής “Κοινωνικής Συμμαχίας” τοπικά έδωσαν συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι “ο κόμπος έφθασε στο χτένι και ήταν καιρός μετά οκτώ και πλέον χρόνια να ενωθούν οι δυνάμεις για να διεκδικήσουν… την ελπίδα”. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, ο οποίος, εκπροσωπώντας φυσικά την πλειοψηφία του Δ.Σ, είπε ότι “η κοινωνική συμμαχία είναι χώρος προβολής των αιτημάτων των εργαζομένων που… ανησυχούν… για βασικά ζητήματα”. Το “παρών” στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο, έχων τον ρόλο του οικοδεσπότη, πρόεδρος του Ε.Κ.Β. Να θυμίσουμε πως Γ.Σ.Ε.Ε – Α.Δ.Ε.Δ.Υ, οι οποίες συνυπογράφουν τη διακήρυξη, είναι εκείνες που πριν από ορισμένες μέρες συμφώνησαν στην Ο.Κ.Ε μαζί με τον Σ.Ε.Β το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, δηλαδή τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών για τα επόμενα χρόνια. Ένα σχέδιο που έρχεται να πατήσει πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στη διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.
Την ίδια στιγμή που ήταν στον δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Η ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συνταξιούχοι, Ε.Κ.Β και Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ ανακοίνωναν “Μέρα Πανεθνικής Δράσης” για τις 30 Μάη! Είναι οι ίδιοι που είχαν πει για τον Απρίλη, πριν για τον Μάρτη, πιο πριν για τον Φλεβάρη κλπ. Είναι οι ίδιοι που δεν έκαναν τίποτε όταν η κυβέρνηση χτυπούσε το απεργιακό δικαίωμα, που υπέγραφαν την αθλιότητα της κυβέρνησης των 586 ευρώ και των 511 για τους νέους, που δεν έκαναν τίποτε όταν η κυβέρνηση ψήφιζε τα 100 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, τη φοροληστεία, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο. Είναι οι ίδιοι που έχουν γίνει οι μόνιμοι κλακαδόροι της κυβέρνησης στα σιδερόφραχτα “αναπτυξιακά” συνέδρια – φιέστες.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν. Με σχέδιο, αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες του αγώνα. Να πετάξουν από τον σβέρκο τους αυτές τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 30 του Μάη και στη συγκέντρωση στην Πλ. Πανεπιστημίου στις 10:00 το πρωί.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το