Τοπικά

Η δημιουργία δομής αυτόνομης διαβίωσης στους στόχους του νέου Δ.Σ. του “Ιππόκαμπου” 

Η δημιουργία μιας δομής για την αυτόνομη διαβίωση των ατόμων με κινητική αναπηρία περιλαμβάνεται στους στόχους του νέου διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου «Ατόμων με Κινητική Αναπηρία «Ιππόκαμπος», το οποίο εξελέγη χθες στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο.
Στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν 44 άτομα και εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. οι εξής: Πέτρος Μπέλλος, Κερασία Ζορμπά, Κωνσταντίνος Κουσουτζής, Ιωάννης Μπάλλας, Φανή Θωμαΐδου. Επίσης στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι εξής: Βασίλης Κομπογιάννης, Χρυσοβαλάντω Παπαδοπούλου και Νίκος Μωραΐτης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος και επανεκλεγείς κ. Πέτρος Μπέλλος τόνισε πως «το κυριότερο πρόβλημα που μας απασχολεί, είναι η εμπέδωση της αρχής της προσβασιμότητας. Ευελπιστούμε να έχουμε μια πόλη που θα είναι προσβάσιμη για όλους χωρίς περιορισμούς. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα εδώ και λίγους μήνες έχει κατασκευαστεί από τη Δημοτική Αρχή η διαδρομή επί της οδού Ιωλκού από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι την οδό Αργοναυτών που εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρία. Εμείς θα θέλαμε αυτή η διαδρομή για τα άτομα με αναπηρία να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης, ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας σε άλλες γειτονιές».

Παράλληλα ανέφερε πως «διεκδικούμε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα της εργασίας για τα άτομα με κινητική αναπηρία, όπου το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 80-85%. Στους διαγωνισμούς του Δημοσίου το 15% των προσλήψεων αφορά στα άτομα με αναπηρία και αυτό είναι ένα πολύ καλό ποσοστό. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ιδιωτών επαγγελματιών που να εμπιστευτούν τα άτομα με κινητική αναπηρία, τα οποία μπορούν να προσφέρουν όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες».
Ο κ. Μπέλλος τόνισε για αυτό το θέμα πως «από τα 125 εγγεγραμμένα μέλη του σωματείου, εργαζόμενοι είναι ένα μικρό ποσοστό γύρω στο 5-10%, που απασχολείται σε διοικητικές υπηρεσίες του δημοσίου. Μια πολύ καλή διέξοδος τα τελευταία χρόνια για τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι η αλληλέγγυα οικονομία, όπου τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» είπε ο κ. Μπέλλος και συμπλήρωσε πως επίσης πολύ σημαντικά θέματα είναι η πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Ο «Ιππόκαμπος» διαθέτει ήδη το λεωφορείο που χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς.
«Ως επόμενος στόχος του σωματείου είναι η δημιουργία μιας δομής αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία. Αυτό που απασχολεί τα άτομα με αναπηρία, είναι τι θα γίνει όταν οι δικοί τους άνθρωποι που τους φροντίζουν, όπως οι γονείς, φύγουν από τη ζωή. Είναι μια δομή που θα μπορούσε να προωθηθεί και σιγά-σιγά θέλουμε να μπούμε προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Και ελπίζουμε σύντονα να έχουμε και εξελίξεις» ανέφερε ο κ. Μπέλλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το