Τοπικά

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας για την “ψηφιακή μέριμνα” – Πότε λήγει το πρόγραμμα παροχής 200 ευρώ για τάμπλετ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής 200€ σε δικαιούχους χαμηλών εισοδημάτων, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) εκπαιδευτικής υποστήριξης. Η «Ψηφιακή Μέριμνα» στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Το πρόγραμμα αφορά οικογένειες με τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών, τα οποία φοιτούν σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.Χαράλαμπος Σταχτέας
οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.digital-access.gov.gr ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλογής και την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης. Κατόπιν, πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση μέσα από την εφαρμογή: https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Επισημαίνεται ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να καταθέσει μόνο μία αίτηση στο σύστημα, η οποία θα πρέπει να αφορά το σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων τα οποία είναι
επιλέξιμα να λάβουν επιταγή. Ύστερα από σύσταση του ΥΠΑΙΘ, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έστειλε σε όλα τα σχολεία ειδικό επεξηγηματικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», ζητώντας να ενημερωθούν όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα που προσφέρει η πολιτεία από όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες έχουν ανάγκη να πριμοδοτηθούν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για τα παιδιά τους.

Η ημερομηνία λήξης του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι η Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021. Επειδή μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, ο κ. Σταχτέας προτρέπει τους γονείς των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας, να επισκεφτούν την αντίστοιχη ιστοσελίδα για να πληροφορηθούν εάν είναι δικαιούχοι της επιδότησης για κάθε παιδί τους, προκειμένου να μην χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται από την πολιτεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το