Τοπικά

Η ΔΕΥΑΜΒ ζητά από 30 σχολεία να εξοφλήσουν τα χρέη στο νερό- Λογαριασμοί εως 98.000 ευρώ- Επερώτηση της ΛΑΣ

Επαναφέρει την ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για το σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα της αποπληρωμής των χρεών σχολείων του Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΥΑΜΒ, με νέο έγγραφό της, ζητά από 30 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταβάλουν ποσά που οφείλουν και που ξεκινούν από 750 € έως και 98.000 €. Συνολικά οι «οφειλές» ανέρχονται στις 463.109,45 €. Η δημοτική παράταξη της ΛΑΣ κατέθεσε επερώτηση γιατί η ΔΕΥΑΜΒ απαιτεί ουσιαστικά περίπου το 30% από το σύνολο των ετήσιων λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Βόλου.

“Η δημοτική αρχή Βόλου συνεχίζει να έχει τεράστιες ευθύνες! Αντί η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να διαγράψει τις οφειλές και να χορηγεί δωρεάν νερό στα σχολικά συγκροτήματα, στους μαθητές, απαιτεί τα σχολεία να προχωρήσουν σε διακανονισμό, στερώντας το παραπάνω ποσό από τα ήδη πετσοκομμένες κατά 50%, από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδοτήσεις των λειτουργικών δαπανών των σχολείων. Η ΔΕΥΑΜΒ απαιτεί ουσιαστικά περίπου το 30% από το σύνολο των ετήσιων λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Βόλου.

Επιπλέον η δημοτική αρχή Βόλου έχει δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας ρίχνοντας τις ευθύνες για τα χρέη και για τη συντήρηση του δικτύου και πιθανές διαρροές στους εκπαιδευτικούς που προφανώς είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής, αφού αυτή έχει την ευθύνη για τον έλεγχο και τη συντήρηση των σχολικών διδακτηρίων.

Για τις προεκλογικές δηλώσεις της δημοτικής αρχής για το ζήτημα ότι είναι «εσωτερικής διευθέτησης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΜΒ – γράψτε λάθος», την προηγούμενη άνοιξη, ύστερα από την γενική κατακραυγή, όταν ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ εκβίαζε για την είσπραξη των οφειλών, είχαμε, τότε, επισημάνει και όπως τελικά αποδείχτηκε, ότι ήταν προεκλογικός ελιγμός αποποίησης ευθυνών!

Την ίδια ώρα που, με ευθύνη και της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, ιδιωτικές εταιρείες λυμαίνονται εκατομμύρια ευρώ και στο Δήμο Βόλου (π.χ. ΕΡΓΗΛ, ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ), η ΔΕΥΑΜΒ ετοιμάζεται να κάνει εφόρμηση στα λιγοστά ψίχουλα που επιχορηγούνται οι σχολικές μονάδες για την κάλυψη των αναγκών τους, σε γραφική ύλη, σε αναλώσιμα υλικά, στα εργαστήρια, στην θέρμανση κ.ά., αναγκάζοντας τους γονείς να «βάζουν το χέρι στην τσέπη» για τη χρηματοδότηση και συντήρηση των σχολείων. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά στην πράξη η δημοτική αρχή Βόλου ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές”

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Τι θα κάνει για να απαλλαγούν τα σχολεία από το βραχνά των οφειλών στη ΔΕΥΑΜΒ προχωρώντας άμεσα στη διαγραφή τους;

Ποια μέτρα θα πάρει για να παρέχεται δωρεάν στα σχολικά συγκροτήματα το αγαθό του νερού;

Έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητοι έλεγχοι στα σχολεία για πιθανές διαρροές είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό δίκτυο και στην άμεση επισκευή τους;”

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το