Τοπικά

Η ΔΕΥΑΜΒ για τις υπερβάσεις χλωριόντων στο νερό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑΥΜΒ «από αναλύσεις δειγμάτων που ελήφθησαν το διάστημα από 02/02/2017 έως 22/02/2017 στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου τα αποτελέσματα των οποίων μας κοινοποιήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα στις 22.02.2017, προκύπτει σημαντική βελτίωση όσο αφορά την παράμετρο των χλωριόντων, η οποία οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής των πηγών και την αντίστοιχη μείωση του νερού των γεωτρήσεων.

Στις περιοχές (Μελισσιάτικα, Καλλιθέα, Πλ. Ελευθερίας, Αλυκές, Αγ. Βαρβάρα) εμπλουτίζεται το μείγμα νερού με πηγαίο από τη διάταξη των δεξαμενών για τον καταβιβασμό των χλωριόντων και είναι υπό παρακολούθηση.

Άλλωστε οι υπερβάσεις αφορούν παλαιότερα δείγματα που στον επόμενο έλεγχο δεν θα υφίστανται.

Ενημερώνουμε το κοινό ότι το Υπουργείο Υγείας δεν προτείνει κατευθυντήρια τιμή για τα χλωριούχα στο πόσιμο νερό που να βασίζεται σε κριτήρια υγείας. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την οδηγία 98/83/ΕΚ και την Εθνική Νομοθεσία, ορίζεται μόνο ενδεικτική παράμετρος των χλωριούχων.

Για τα αποτελέσματα έχει ενημερωθεί η Δ/νση Υγείας ενώ έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης. Οι έλεγχοι θα  συνεχισθούν και για τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα υπάρχει άμεση ενημέρωση τόσο της Δ/νσης Υγείας όσο και του κοινού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το