Τοπικά

Η ΔΕΥΑΜΒ δεν διαγράφει πρόστιμο 135 ευρώ από πολίτη που βρίσκεται σε απόλυτη ένδεια “Θ”

Η εξέλιξη είναι αρνητική στο επίπεδο της διαδικασίας και όχι της ουσίας, καθώς η διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ είναι πολυσύνθετη αναφέρθηκε στο χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να παραδέχεται επίσημα ότι πολίτης, που της ζητά διακανονισμό  βρίσκεται σε απόλυτη ένδεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται μείωση των λογαριασμών που χρωστάει. Την ίδια ώρα σε συζητήσεις βρίσκεται η ΔΕΥΑΜΒ με πολίτη στον οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο «μαμούθ», ύψους 3.316,32 ευρώ.  Του είχε κοπεί το νερό στα… χαρτιά, αλλά η διακοπή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Πολίτης ζητά διαγραφή προστίμου υδροληψίας ποσού 135,94 ευρώ  που επιβλήθηκαν στο 2ο και στο 3ο τρίμηνο του 2014. Ανήκει στην κατηγορία «εκείνων των πολιτών που εντάσσονται  στο κοινωνικό τιμολόγιο στην κατάσταση πλήρους ένδειας», σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά διαγραφή προστίμου δεν προβλέπεται. Την ίδια ώρα «μείωση του προστίμου που επιβλήθηκε στο 3ο τρίμηνο του 2014 ποσού 3.316,32 ευρώ»  ζητά άλλος πολίτης. Το υδρόμετρο  σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της υπηρεσίας προωθήθηκε για διακοπή την 17/6/2013 «η οποία δεν έγινε στην πραγματικότητα». Η ΔΕΥΑΜΒ προτείνει γι’ αυτή την περίπτωση να γίνει διαγραφή του προστίμου και να χρεωθούν τα καταναλωθέντα κυβικά σε όλα τα τρίμηνα από το 3ο /2013 μέχρι το 3ο/2014. Και αν ένας πολίτης που βρίσκεται σε ένδεια οφείλει από πρόστιμα μόλις 135 ευρώ, υπάρχουν άλλοι πολίτες που δεν έχουν ουδέποτε πληρώσει νερό, αλλά και πρόστιμα. Πολίτης ζητά διακανονισμό της οφειλής του, ποσού 2.471,96 ευρώ, το οποίο προκύπτει από δύο πρόστιμα που χρεώθηκε στο 1ο τρίμηνο του 2009 ποσού 1.299,93 ευρώ και το 4ο τρίμηνο του 2010 ποσού 334,93 ευρώ,  καθώς και από λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί για το  2ο/2009,3ο/2009,4ο/2009 και 1ο τρίμηνο του 2010 ποσού 837,10 ευρώ για τα οποία έχει κάνει διακανονισμό, όμως δεν τον έχει τηρήσει. Στην αίτηση του δεν αναγνωρίζει τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί και ζητά τη διαγραφή τους διότι είναι άνεργος και πολύτεκνος και αδυνατεί να τα εξοφλήσει. Η ΔΕΥΑΜΒ ωστόσο δεν υποχωρεί και δεν διαγράφει τα πρόστιμα.

Σε άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης ακινήτου ζητά μείωση προστίμων, από τις οφειλές που άφησε ο ενοικιαστής του.  Ο ιδιοκτήτης ζητά μείωση ποσού οφειλής 669,31 ευρώ το οποίο έχει προκύψει από πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο 2ο & 3ο τρίμηνο του 2014, και τα οποία δημιουργήθηκαν από τον προηγούμενο ενοικιαστή του ακινήτου ο οποίος το εγκατέλειψε αφήνοντας οφειλές. Δεν προβλέπεται ωστόσο διαγραφή προστίμου.

Με ενοικιαστές την «πάτησε» και μια ιδιοκτήτρια διαμερίσματος η οποία ζητά διαγραφή προστίμου λαθρουδροληψίας ποσού 883,66 ευρώ που επιβλήθηκε στο 1ο τρίμηνο του 2014 σε ακίνητο το οποίο ήταν μισθωμένο και οι ενοικιαστές δεν προσήλθαν στη ΔΕΥΑΜΒ για να συνδέσουν νόμιμα το υδρόμετρο τους που ήταν σε διακοπή. Τα κυβικά που καταναλώθηκαν στο διάστημα αυτό που το υδρόμετρο ήταν σε διακοπή υπολογίστηκαν ως πρόστιμο. Δεν προβλέπεται διαγραφή προστίμου.

Χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του στη ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει ούτε ο 8ο Λύκειο . Ζητά μείωση του λογαριασμού σε όλα τα τρίμηνα από το 4ο τρίμηνο του 2013 μέχρι το 4ο τρίμηνο του 2014 διότι υπήρχε διαρροή η οποία δεν έγινε εγκαίρως αντιληπτή. Σύμφωνα με τον Κανονισμό ύδρευσης μείωση προβλέπεται μόνον σε ένα τρίμηνο και δεν προβλέπεται επιπλέον μείωση.

Διαγραφή προστίμου υδροληψίας ζητά και μια καταναλωτής. Συγκεκριμένα ζητά να διαγραφεί πρόστιμο από το1ο τρίμηνο του 2014 ποσού 436,63 ευρώ. Στην αίτηση της αναγράφει ότι για σοβαρούς λόγους υγείας νοσηλευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο για την περίοδο που έγινε η λαθροϋδροληψία, αλλά δεν  προβλέπεται διαγραφή του προστίμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το