Τοπικά

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στους κακοπληρωτές – Επεκτείνονται οι διακοπές και στον Βόλο 

«Αγρίεψε» η ΔΕΗ και μετά από εντολή από τα κεντρικά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού αναμένονται διακοπές ρεύματος σε ασυνεπείς πελάτες και στον Βόλο. Οι πελάτες συστήνονται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας εντός 20 ημερών και για τους μη εξυπηρετούμενους λογαριασμούς θα κόβεται το ρεύμα.
Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ περιλαμβάνει κυρίως αυξήσεις τιμολογίων και είσπραξη μεγάλου μέρους των οφειλών προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΗ προχωρεί σε αυτεπάγγελτη καταγγελία της σύμβασης με πελάτες της, που ουσιαστικά σημαίνει την παύση της εκπροσώπησης, για μη εξυπηρετούμενους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Στη συνέχεια η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προχωρεί σε ενημέρωση των πελατών της ότι εντός 20 ημερών οφείλουν να βρουν νέο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.
Έτσι για όσους καταγγέλλεται αυτεπάγγελτα η σύμβαση θα πρέπει για να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας να πληρώσουν το 100% της οφειλής τους στη ΔΕΗ, αλλιώς δεν θα μπορούν να αλλάξουν πάροχο.
Εν τω μεταξύ, όσοι το επιθυμούν, θα έχουν το δικαίωμα να συνάψουν νέο συμβόλαιο με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, πληρώνοντας το 50% της οφειλής τους και διακανονίζοντας το υπόλοιπο χρέος.
Από την άλλη έχει αρχίσει ήδη η «επιχείρηση» από την περασμένη εβδομάδα «κόψτε το ρεύμα σε κακοπληρωτές» με προτεραιότητα ρολόγια καταναλωτών, οι οποίοι μεταπήδησαν σε άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, αφήνοντας χρέος στη ΔΕΗ.
Ήδη πανελλαδικά έχει κοπεί το ρεύμα σε περισσότερους από 1.000 καταναλωτές με το σχέδιο της ΔΕΗ να προβλέπει να κατέβουν οι διακόπτες σε ρολόγια μέσα στον Σεπτέμβριο σε 30.000 «κακοπληρωτές».
Σύμφωνα με την προειδοποιητική ανακοίνωση της ΔΕΗ, την οποία αγνόησαν οι οφειλέτες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους αγγίζουν το ποσό των 545 εκ. ευρώ, ενώ οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, με ληξιπρόθεσμες οφειλές 1 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλαίσιο του σχεδίου θα ενταχθούν εντός ημερών και τα αγροτικά τιμολόγια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το