Τοπικά

Η ΔΑΣ ζητά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ:

Ένσταση κατέθεσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ για τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ καθώς, όπως αναφέρει, η παράταξη ήταν πρώτη με μία ψήφο διαφορά αλλά ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια της.  Η ΔΑΣ-ΟΤΑ κάνει λόγο για πλασματική νίκη της παράταξης «Απ. Πλαγεράς» και ζητά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που με την ψήφο τους έδωσαν τη νίκη στο ταξικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, η οποία αύξησε τη δύναμή της κατά 40%. Η ψήφο τους αποτελεί αντίσταση στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, απέναντι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Απ. Πλαγεράς», που στηρίχτηκε από τους μηχανισμούς των επιτελείων των κομμάτων που διακυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια και τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων και στους δήμους, που είχε στο πλευρό του όλο το μηχανισμό της νυν και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η ΔΑΣ είναι η νικήτρια των εκλογών. Μετά την οριστική καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, παρουσία της δικαστικής αντιπροσώπου, ήταν πρώτη με μια ψήφο διαφορά. Η παρέμβαση όμως των υποψηφίων του παράταξης «Απ. Πλαγεράς», που είχε την πλειοψηφία στην εφορευτική επιτροπή, είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ΟΤΑ, γεγονός που έδωσε πλασματικά την πλειοψηφία στο «Απ. Πλαγεράς».

Η ΔΑΣ ΟΤΑ κατέθεσε ένσταση και το επόμενο διάστημα θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και την επανόρθωση του αποτελέσματος υπέρ της, διεκδικώντας την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων που εντελώς αυθαίρετα ακύρωσε η πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το