Τοπικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ κατά της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ με φόντο τους παιδικούς σταθμούς

Κατά της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας στρέφεται σε ανακοίνωσή της η «ΔΑΣ ΟΤΑ» και την κατηγορεί για προδοτική στάση με αφορμή το θέμα των παιδικών σταθμών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αντί να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, των παιδιών και των λαϊκών οικογενειών, επιλέγουν με τη στάση τους να νομιμοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και να εξυπηρετούν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης»
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση της Κυβέρνησης να εντάξει τα προνήπια στα νηπιαγωγεία, ο κυβερνητικός- εργοδοτικός συνδικαλισμός ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά οι ηγεσίες των παρατάξεων της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (πρώην ΠΑΣΚΕ, για να μην ξεχνιόμαστε!) και της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στη θεσμοθέτηση (αν και όποτε) της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, επιδιώκοντας μάλιστα και τη σύμπραξη της ΚΕΔΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που στις παρατηρήσεις της για το Πολυνομοσχέδιο ζητά τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών σύμφωνα με τις επίσημες αργίες του Δημοσίου! Θαυμάστε «αρραγές μέτωπο» και αξιοπιστία!

Είναι αυτοί που έριχναν νερό στο μύλο της κυβερνητικής εναλλαγής, καλώντας τους εργαζομένους να αρκεστούν σε ρόλο θεατή πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση! Είναι αυτοί που χρόνια τώρα δε λένε κουβέντα για τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου χιλιάδες συνάδελφοι μας (παιδαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό) δουλεύουν με κάθε είδους εργασιακή σύμβαση, με τσεκουρωμένα εργασιακά δικαιώματα και ακόμη περισσότεροι είναι στην ουρά της ανεργίας. Χιλιάδες παιδιά της προσχολικής ηλικίας δε βρίσκουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Χιλιάδες γονείς, πρέπει να φλερτάρουν, τουλάχιστον, με την εξαθλίωση για να βρουν μια θέση σε αυτούς, ενώ επιχειρηματική δράση στο χώρο της αγωγής του παιδιού αλωνίζει και απολαμβάνει, ως ισότιμος εταίρος, τη δημόσια χρηματοδότηση.
Αντί, λοιπόν να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, των παιδιών και των λαϊκών οικογενειών επιλέγουν με τη στάση τους να νομιμοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και να εξυπηρετούν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης, που την όποια εξαγγελία τη βαφτίζει «αντίμετρα», για να περάσει, αβρόχοις ποσί, το 4Ο Μνημόνιο…
Το ρόλο της «άγρας πελατείας» και εμπαιγμού των εργαζομένων σε επίπεδο Μαγνησίας εκτός από την πεντάδα της προέδρου του Συλλόγου μας, έρχεται να συμπληρώσει και η «χρυσή εφεδρεία» από τον πάγκο του «αριστερού» (;),ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, «ανεξάρτητου» (;) εκπροσώπου του ΜΕΤΑ Διονύση Μπάλλα, που κάνοντας τον «πελαργό» της πλειοψηφίας, υπεραμύνθηκε της στάσης της ΠΟΕ- ΟΤΑ στη σημερινή συνάντηση στο Μεταξουργείο, των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς κάνοντας γαργάρα την απόφαση για κινητοποίηση με στάση εργασίας για την ερχόμενη Δευτέρα.
Η προδοτική στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας δεν θα πρέπει να εκπλήσσει κανένα εργαζόμενο, αν θυμηθεί, ότι στην εφαρμογή του «Καλλικράτη», επί προηγούμενης δημοτικής αρχής, Στάχτου, Μαγιάκος, Τζουρβατζής και Μπάλλας συντάχθηκαν στο πλευρό Σκοτινιώτη, τόσο στην “αξιολόγηση” δομών και εργαζομένων του Δήμου Βόλου, όσο και στο να μη γίνουν οι Παιδικοί Σταθμοί Διεύθυνση του Δήμου Βόλου αλλά να ενταχθούν στο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.
Το χρόνιο αίτημα της υποχρεωτικότητας της 2χρονης προσχολικής αγωγής δημόσιας και δωρεάν, ενταγμένης στην ανάγκη του ενιαίου 12χρονου σχολείου, δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με την ανάγκη της πάλης για πλήρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δημόσιων δωρεάν δομών αγωγής και φροντίδας βρεφών και νηπίων με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Κάθε καλοπροαίρετος συνάδελφος και συναδέλφισσα μπορεί να το καταλάβει.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τούτη η κυβέρνηση, το κράτος και η ΕΕ θα ικανοποιήσουν ποτέ σε έκταση και βάθος τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Απεναντίας θα ξηλώνουν ό,τι έχει απομείνει όσο δεν θα βρίσκουν μπροστά τους την οργανωμένη λαϊκή πάλη.
Παραμερίζουμε τον συντεχνιασμό, παλεύουμε με την εργατική λαϊκή οικογένεια για:
1. Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
2. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
3. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος καταλληλότητας των Παιδικών Σταθμών και να εκπονηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων. Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών και όχι χρηματοδότηση των ιδιωτών.
4. Προτεραιότητα για τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, που σήμερα δεν μπορούν να καταγραφούν ούτε καν στους καταλόγους των ανέργων και των φτωχών αγροτών.
5. Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.
6. Ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές, με Τμήματα προσχολικής ηλικίας που θα αποφοιτούν οι παιδαγωγοί αυτής της ηλικίας και θα έχουν τις γνώσεις και την παιδαγωγική κατάρτιση για να δουλέψουν με κάθε ηλικιακή ομάδα της προσχολικής ηλικίας.
7. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς.

Συνάδελφοι σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί,( μόνιμοι, αορίστου, ορισμένου χρόνου, συμβασιούχοι με κάθε είδους εργασιακή σχέση), δυναμική απάντηση συνολικά στην Αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης στην ΑΠΕΡΓΙΑ, την Τετάρτη 17 Μαΐου, με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Να σημάνει γενικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το