Τοπικά

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καλεί τη δημοτική αρχή Βόλου να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα στους μουσικούς της Φιλαρμονικής

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βόλου, για τη στάση της απέναντι στη σημαντική προσφορά των μουσικών της Φιλαρμονικής Βόλου, που και στις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν και πάλι το καλύτερό τους εαυτό, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να ολοκληρωθεί το πολιτιστικό και επετειακό πρόγραμμα. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ, «η Δημοτική Αρχή προβαίνει σε ωμή καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, αφού οι μουσικοί της Φιλαρμονικής είναι απλήρωτοι για τα «εξαιρέσιμα» (προσαυξήσεις 75%) εδώ και δυο χρόνια, για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες κατά τις εθνικές – θρησκευτικές και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επιπλέον στους μουσικούς της Φιλαρμονικής δεν καταβάλλεται το ειδικό μουσικό επίδομα οργάνου, καθώς επίσης δεν αποδίδονται οι πραγματικές αποδοχές για τους «κορυφαίους» που προβλέπονται με βάση ειδικούς συντελεστές, ανάλογα με την κατάταξη των μουσικών στα μουσικά σύνολα των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, η Φιλαρμονική Βόλου συμμετείχε σε εκδηλώσεις, αργίες και Κυριακές, για το 2018: 17 ημέρες (από τις οποίες πληρώθηκαν τα εξαιρέσιμα μόνο για 2 αργίες) και για το 2019: 22 ημέρες. Γι’ αυτές τις αργίες ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ενέκρινε ( Απ. ΔΟΕΠΑΠ 76/ 26-3-2018, ΦΕΚ τα Β΄ 1663/ 15-5-2018) τις εξαιρέσιμες αποδοχές για το έτος 2018 για όλο το προσωπικό, που συνέβαλε στην υλοποίηση των προγραμματισμένων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Ωστόσο στους μουσικούς της Φιλαρμονικής, για το 2018, δεν καταβλήθηκαν ποτέ αυτές οι αποδοχές, ενώ για το 2019 και για το 2020 ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ δεν έχει συμπεριλάβει τους μουσικούς σε σχετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι.
Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η πλήρης ευθυγράμμιση της Δημοτικής Αρχής Βόλου με τις γενικότερες αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης και ότι αποτελούσαν έπεα πτερόεντα οι προεκλογικές δεσμεύσεις της για καταβολή των δεδουλευμένων.
Ακόμη παραπέρα, έχει το θράσος να εκβιάζει σήμερα, προκλητικά, με απειλές για δήθεν κλείσιμο της Φιλαρμονικής, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων προκειμένου να μην προβάλλουν τις δίκαιες απαιτήσεις τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή Βόλου:
• Να καταβάλει άμεσα τις οφειλόμενες οικονομικές αποζημιώσεις των συναδέλφων μουσικών της Φιλαρμονικής Βόλου;
• Να εκσυγχρονίσει τον κανονισμό λειτουργίας της Φιλαρμονικής Βόλου, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζόμενων μουσικών – καλλιτεχνών της Φιλαρμονικής;
• Να πάρει μέτρα για να συμπληρωθεί το μουσικό σχήμα της Φιλαρμονικής Βόλου με τους απαραίτητους μουσικούς, που με βάση τον υπάρχοντα κανονισμό, αντί για 17 μουσικούς σήμερα, πρέπει να ανέρχονται σε 25, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με πλήρη επάρκεια το ρόλο της ως φορέας μουσικής παιδείας και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.
Καλούμε τους συναδέλφους μουσικούς συλλογικά και δυναμικά να παλέψουν για την καταβολή των δεδουλευμένων και τα άλλα αιτήματά τους!
Η οποιαδήποτε επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων από μέρους της Δημοτικής Αρχής θα πέσει στο κενό και θα ακυρωθεί στην πράξη!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η οργή του Θεού Νο2: Το σχέδιο του Ισραήλ να κυνηγήσει έναν προς έναν τους δολοφόνους της 7ης Οκτωβρίου

Ήταν νωρίς το απόγευμα στις αρχές Ιανουαρίου όταν ένα drone χτύπησε ένα πολυώροφο κτίριο στο…

4 Μαρτίου 2024

Προκαλεί ο 34χρονος που χτύπησε τη γυναίκα του με σίδερο και την περιέλουσε με χλωρίνη

Σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του ο 34χρονος στο Άργος που τον κατήγγειλε…

4 Μαρτίου 2024

Μειώθηκαν 12,2% οι πολίτες τρίτων χωρών στις 33 δομές φιλοξενίας της χώρας τον Φεβρουάριο

Περαιτέρω αποσυμφόρηση του εθνικού συστήματος υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών-αιτούντων άσυλο σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, δίνοντας συνέχεια…

4 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση μετά από 3 μήνες, στο 35,5% η ΝΔ

Την κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση - αυτή της…

4 Μαρτίου 2024

Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ – Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν μπογιές

Επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται το διαμέρισμα του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ,…

4 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Μπάρμπαρα Μπαλτσεράνι – Ιστορικό στέλεχος των Ερυθρών Ταξιαρχιών

Κάποια στιγμή ο ιταλικός Τύπος της έδωσε το προσωνύμιο la primula rossa, το κόκκινο νυχτολούλουδο.…

4 Μαρτίου 2024