Τοπικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου 

 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και καλεί να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου και στις συγκεντρώσεις στους άλλους Δήμους της Μαγνησίας.

Την ώρα που έχουμε χάσει εδώ και μια δεκαετία το 40% του μισθού μας και ο πληθωρισμός «τρέχει με σπασμένα φρένα» στο 12%, εξανεμίζοντας το εισόδημά μας…
Την ώρα που η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας…
Την ώρα που μια νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, ίσως και η πιο βαθιά των τελευταίων 15 χρόνων…
Την ώρα που από παντού ακούγονται κραυγές πολεμικής προετοιμασίας και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς νέα ολέθρια κλιμάκωση, με την κυβέρνηση να συμμετέχει άμεσα σε αυτόν, παραχωρώντας όπλα και στρατιωτικές βάσεις, μαζί και στην Μαγνησία (Στεφανοβίκειο)…

Από όλους αυτούς που καταστρέφουν με τις πολιτικές τους τις ζωές μας ακούμε ΠΕΡΙΜΕΝΕ!
Περίμενε να βγάλουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, περίμενε γιατί τώρα τα πράγματα τα κάνει δύσκολα ο πόλεμος, όπως πριν η πανδημία. Περίμενε πότε θα βγούμε από την οικονομική κρίση για να έρθει η ανάπτυξη μπας και περισσέψει και για σένα κάτι. Περίμενε πότε θα γίνουν εκλογές μπας και κάτι αλλάξει. Περίμενε, περίμενε και όλο στο «περίμενε»!

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟ “ΠΕΡΙΜΕΝΕ”!

Δεν μας αξίζει το 2022 να ζούμε μέσα στη μιζέρια, να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Ό,τι κερδίσαμε δεν το κερδίσαμε περιμένοντας από τα πάνω, από μια κυβέρνηση που κάθε φορά αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί έχει κορόνα στο κεφάλι της τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τις δεσμεύσεις της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, ο λαός, το κέρδισαν με ταξική οργάνωση και αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

∙ Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017! Πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας. Χορήγηση κλιμακίου ανά διετία και στους ΥΕ – ΔΕ.
∙ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών!
∙ Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων! Καμία απόλυση! Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα, που προσφέρουν την ίδια εργασία και στους ίδιους χώρους δουλειάς τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας!
∙ Να μην τολμήσουν οι δήμαρχοι να φορτώσουν το λογαριασμό στο λαό, αυξάνοντας τα αντίτιμα σε παιδικούς σταθμούς, πολιτισμό, αθλητισμό, τα δημοτικά τέλη και υποβαθμίζοντας της υπηρεσίες! Κανένας συνάδελφος να μη μείνει ούτε μια μέρα απλήρωτος!
∙ Καμία ιδιωτικοποίηση! Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός! Έξω οι εργολάβοι!
∙ Κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη, όλου του αντεργατικού –αυταρχικού πλαισίου
∙ 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο! Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ούτε σκέψη για περικοπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Επέκταση και σε άλλες ειδικότητες.
∙ Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Παροχή Γάλακτος και Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται.
∙ Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
∙ Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
∙ Κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης.
∙ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και οι απεργίες στη χώρα μας και σε πολλές χώρες δείχνουν πως το καζάνι βράζει, ότι είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το