Τοπικά

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για τη συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με τους τρεις υποψηφίους δημάρχους Βόλου

“Πέρα από γενικολογίες περί «συνεργασίας», καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν αναλήφθηκε” δηλώνει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας για τις χθεσινές συναντήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ με τους υποψήφιους δημάρχους  Βόλου Ιάσονα Αποστολάκη, Νάνσυ Καπούλα και Απόστολο Παπαδούλη.  Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ-ΟΤΑ σημειώνει ότι οι οι τρεις υποψήφιοι δεν καταδίκασαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά περιορίστηκαν στον ηλεκτροφωτισμό ενώ δεν αναφέρθηκαν στο θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και στο απεργιακό δικαίωμα.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

“Στιγμές από «οικογενειακές συνευρέσεις» θα θύμιζαν παραλίγο οι χθεσινές συναντήσεις τους ΔΣ του Συλλόγου με τους υποψηφίους Δημάρχους Ι. Αποστολάκη, Νάνσυ Καπούλα και Απ. Παπαδούλη, εάν δεν υπήρχαν οι παρεμβάσεις των εκλεγμένων της ΔΑΣ.

Μέσα σε κλίμα συναίνεσης στις κεντρικές πολιτικές που καθορίζουν το ρόλο και τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης και διαβεβαιώσεων περί «δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας» του Δήμου, το προεδρείο έθεσε «ευκολάκια» στους εκπροσώπους των «μνημονιακών κομμάτων» (έχουν απολέσει, εξάλλου, κάθε φύλλο αντιμνημονιακής συκής στηρίζοντας ανά την Ελλάδα υποψηφίους τους).

Τα ελλιπή μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας χωρίς καταδίκη του νόμου Κατρούγκαλου που μας αναγκάζει να βρισκόμαστε στο σκαλί του απορριμματοφόρου μέχρι τα γεράματα, χωρίς καταγγελία της απαξίωσης των Δομών Υγείας και της προμήθειας εμβολίων ανάλογα με τις ορέξεις των φαρμακοβιομηχάνων, χωρίς αναφορά στις επαγγελματικές ασθένειες και την εντατικοποίηση λόγω της συνειδητής υποστελέχωσης προκειμένου να πιαστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα,
Οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας με τεχνοκρατικά τρικ που «θα εξυπηρετούν τους δημότες» εν μέσω αντιλαϊκής λαίλαπας, οι κρίσεις των προϊσταμένων σε υπηρεσίες που λειτουργούν υποτυπωδώς, η μη εκπαίδευση του προσωπικού (ελπίζουμε όχι για να γίνονται αποτελεσματικότερα οι κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά), οι μετακινήσεις-διώξεις και ο –απομονωμένος από το γενικότερο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν και εμπλούτισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ -αυταρχισμός της δημοτικής αρχής Μπέου θα αποτελούσαν «βούτυρο στο ψωμί» τους.

«Πέταξαν την μπάλα στην κερκίδα», όμως, όταν τέθηκαν ζητήματα όπως η αποσύνδεση της χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ, η ευθύνη είσπραξης του ΕΝΦΙΑ και η αντιδραστική αξιολόγηση, λέγοντας πως αυτά εμπίπτουν στην κυβερνητική αρμοδιότητα, ενώ πέρα από γενικολογίες περί «συνεργασίας», καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν αναλήφθηκε για την αναδρομική καταβολή των δώρων με πρωτόδικη απόφαση, όπως συνάγεται και από τις δηλώσεις των υπ. Δημάρχων στον Τύπο, δεν καταδικάστηκαν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά περιορίστηκαν μόνο στον ηλεκτροφωτισμό, σιγή ιχθύος για τα ΒΑΕ και το απεργιακό δικαίωμα, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Από αυτές τις συναντήσεις, λοιπόν, οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τόσο για την πλήρη ευθυγράμμιση του προεδρείου του Συλλόγου με το κλίμα συναίνεσης που επιχειρείται να καλλιεργηθεί όσο και για το τι μέλλει γενέσθαι με Δημοτικές αρχές που βρίσκονται στην ίδια ευρωενωσιακή πολιτική όχθη και υιοθετούν ατόφιο όλο το πλαίσιο των μέτρων και νόμων που τσακίζει τα δικαιώματά μας!
Οργανώνουμε την πάλη μας αποφασιστικά! Στηρίζουμε το ταξικό αγωνιστικό ρεύμα παντού σε αυτές τις εκλογές! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το