Τοπικά

Η ΔΑΣ για τις αρχαιρεσίες στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση ευχαριστεί όλους τους εκλεγέντες αντιπροσώπους στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ που κατηύθυναν την ψήφο τους στη Δ.Α.Σ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, και με την ψήφο τους συνέβαλαν στην πολύ σημαντική ενδυνάμωσή της.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση επισημαίνει:

“Ειδικότερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που, ξεπερνώντας πιέσεις, στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ για πρώτη φορά. Η εμπιστοσύνη τους μας δίνει τη δύναμη να παλέψουμε πιο πεισμωμένα για ενωτικό, μαζικό, ταξικό αγώνα, για σύγχρονους όρους δουλειάς, για ζωή με δικαιώματα. Η Δ.Α.Σ θεωρεί επιτακτική ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά μία τέτοια προσπάθεια.
Σήμερα, όλα τα δικαιώματα που έχουν απομείνει θεωρούνται εμπόδια στη ζούγκλα που οικοδομούν. Είναι απολύτως βέβαιο ότι η κυβερνητική εναλλαγή θα αξιοποιηθεί για νέα σκληρά μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού. Η ΝΔ πατά στο νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και συνεχίζει με φόρα. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο στρατόπεδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας συναινούν στην ίδια στρατηγική σε βάρος μας, στο σχέδιο καθυπόταξης των εργαζομένων. Έχουμε δείγματα γραφής! Επιδιώκουν τον συμβιβασμό με τα ψίχουλα.
Την ίδια στιγμή με το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος», που αποτελεί τον πυρήνα των θέσεων της κυβέρνησης, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αντιλαϊκό στο εσωτερικό και πιο επιθετικό για την υλοποίηση των πολεμικών κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ.
Σήμερα, χρειάζεται ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει πόσα δικαιώματα θα χάσουν κάθε φορά οι εργαζόμενοι, δε θα είναι ουρά και όχημα της κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αυτό το ζήσαμε έντονα με τη στάση της ηγεσίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ μέσα στην καπιταλιστική κρίση και το απορρίπτουμε. Αυτές οι ηγεσίες ούτε μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και να διεκδικήσουν.

Απευθύνουμε ως Δ.Α.Σ ανοιχτό κάλεσμα ενότητας και δράσης στα σωματεία του δημοσίου στον Νομό, απέναντι στα νέα σχέδια που προετοιμάζουν εργοδοσία – κυβέρνηση της ΝΔ. Να προετοιμάσουμε και εμείς αποφασιστική μαζική συντονισμένη και μαχητική αγωνιστική απάντηση. Μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων, συσπείρωση και συντονισμό, κοινή δράση με τα ταξικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα στον νομό μας.
Σε αυτόν τον αγώνα χωρά κάθε έντιμος συνδικαλιστής, κάθε σωματείο που κατανοεί την ανάγκη ύπαρξης των συνδικαλιστικών οργανώσεων με ταξικό προσανατολισμό, με ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, με δημοκρατική λειτουργία, για την οργάνωση της πάλης, της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση του λαού, για την αγωνιστική ενότητα του λαού με στόχο την απαλλαγή από τα μονοπώλια που τσακίζουν τις ζωές μας.
Είναι ανάγκη οι δημόσιοι υπάλληλοι να πιστέψουν στη δύναμή τους, να την δοκιμάσουν, να την οργανώσουν, να βάλουν μπροστά το δίκιο τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το