Πολιτισμός

Η χορωδία «Αρίων» στο 7ο χορωδιακό φεστιβάλ Βόλου

Το Σάββατο, 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση στο Δράγνειο Αμφιθέατρο, που διοργάνωσε με επιτυχία η χορωδία της  Ν. Αγχιάλου  στα πλαίσια της συμπλήρωσης 25 ετών δράσης της χορωδίας της Νέας Αγχιάλου.

Η χορωδία «ΑΡΙΩΝ» συνέπραξε με τις χορωδίες α] τη Μικτή Χορωδία Συλλόγου Γυναικών»ΑΓΑΠΗ» Περαίας Θες/νίκης β] τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου » Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» και γ] τη διοργανώτρια Μικτή Χορωδία Νέας Αγχιάλου και παρουσίασαν έργα από τη μουσική φιλολογία του κλασικού και του ρομαντικού ρεπερτορίου αλλά και έργα άγνωστων μουσουργών. Την χορωδία διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία ο μαέστρος Χρήστος Σάλτης και συνόδευσε στο πιάνο η καθηγήτρια Πέγκυ Κωτούζα.
Η εκδήλωση άρχισε στις 8 το βράδυ όπου, οι διοργανωτές αφού καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους στη μαγική αυτή βραδιά και ιδιαίτερα τα μέλη των συμμετεχουσών χορωδιών από όλη την Ελλάδα, στη συνέχεια οι χορωδίες υλοποίησαν τα προγράμματά τους με έξι τραγούδια η καθεμιά, συνεπικουρούμενες από τους μαέστρους και τους πιανίστες.
Η καλλιτεχνική αυτή συνάντηση διήρκεσε 2 και πλέον ώρες, με τους θεατές να χειροκροτούν ένθερμα όλες τις χορωδίες και στο τέλος οι διοργανωτές να δίδουν στους προέδρους και μαέστρους αναμνηστικά . Με το πέρας της συνάντησης οι χορωδίες έδωσαν ραντεβού σε γνωστό κέντρο της Νέας Αγχίαλου με ζωντανή μουσική για δείπνο και διασκέδαση. Με την παρουσίαση αυτή, κλείνει η καλλιτεχνική σεζόν και η χορωδία ανανεώνει το ραντεβού για το Σεπτέμβριο, όπου περιμένει και νέους χορωδούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το