Κόσμος

Η χειρότερη μέρα για την Ισπανία με 832 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Η λέξη θλίψη είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που βιώνει σήμερα η Ισπανία. Το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί από τη φονική πανδημία του κορωνοϊού ανήλθαν σε 832 μέσα σε ένα 24ωρο φτάνοντας τους 5.690 από τότε που ξέσπασε η επιδημία του Covid-19.
Δυστυχώς, η χώρα της Ιβηρικής κατέρριψε το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ των 769 θανάτων από κορωνοϊό από την Παρασκευή. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.000 και πλέον η κυβέρνηση και το σύστημα υγείας δείχνουν να αδυνατούν να ελέγξουν την εξάπλωσή του.
Οπως αναφέρουν οι Αρχές της Μαδρίτης, τη Δευτέρα πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί στη ισπανική πρωτεύουσα ένα δεύτερο αυτοσχέδιο νεκροτομείο, καθώς τα νεκροτομεία δεν μπορούν να χωρέσουν άλλους νεκρούς…

Οι αριθμοί…
Τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι ότι 72.248 άτομα έχουν μολυνθεί, 40.630 χρειάστηκε να νοσηλευθούν, 4.575 άτομα έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ ενώ το παρήγορο είναι ότι 12.285 άτομα έχουν θεραπευτεί από τη νόσο κι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το