Αθλητισμός

Η αθλήτρια του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου Πηνελόπη Τσαντούλα κατέκτησε μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, ο σύλλογος των δεκάδων πρωταθλητών, μικρών και μεγάλων, κατέγραψε ακόμα μία μεγάλη επιτυχία. Η Πηνελόπη Τσαντούλα, μετά το χρυσό και τα δύο ασημένια μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Masters, συμμετείχε για πέμπτη φορά στο Σουηδικό Κύπελλο για αεροβόλα όπλα, τον αγώνα που θεσμοθετημένα ανοίγει την αυλαία στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF). Στο Sävsjö, ένα μικρό στην κυριολεξία χωριό στο μεσοδιάστημα Κοπεγχάγης
και Στοκχόλμης, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης με 120 ηλεκτρονικούς στόχους Megalink για αεροβόλα όπλα.


Με πυξίδα ζωής το αθλητικό ιδεώδες και την extreme περιπέτεια διέσχισε γεωγραφικά πλάτη για να βρεθεί στον 57ο βόρειο παράλληλο και να κατακτήσει δύο μετάλλια, τα απόλυτα πρώτα για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, αφού οι αγώνες έγιναν 3 – 5 Ιανουαρίου 2020 στη Σουηδία! Και εκεί το «Swedish Cup Air Guns 2020», ένας τριήμερος αγώνας με απίστευτη οργάνωση και μοναδική ατμόσφαιρα συγκέντρωσε πεντακόσιους περίπου αθλητές από πολλές χώρες και βέβαια ολόκληρη η σκοπευτική ελίτ Δανίας, Φιλανδίας, Νορβηγίας και φυσικά Σουηδίας ήταν παρούσα.

Ένα ατομικό ρεκόρ με επίδοση 548, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία veterans και μία τρίτη θέση συνολικά στο Best Air Pistol, ήταν ο απολογισμός για τη μοναδική ελληνική παρουσία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το