Τοπικά

Η Αριστερή Παρέμβαση θα συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου και θα συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της  “Οι μαχόμενοι και μαχόμενες υγειονομικοί απαντούν προχωρώντας, μετά από μια σειρά παρεμβάσεων, δημόσιων συγκεντρώσεων και πρωτοβουλιών, σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία καλώντας σε μαζικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ημέρα της απεργίας. Την πανδημία και την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.  Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών και τα δίκαια αιτήματά τους”.

Η Αριστερή Παρέμβαση απαιτεί:

-Απαλλοτρίωση – επίταξη, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών μονάδων υγείας που δρουν ανταγωνιστικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στερούν πόρους και πηγές από την κοινωνική πλειοψηφία.
-Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας. Ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα ΒΑΕ. Άνοιγμα νέων ΜΕΘ. Διενέργεια μαζικών τεστ και μεθοδική ιχνηλάτηση.
-Τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος. Ελεύθερη επιλογή τύπου εμβολισμού με ιατρική γνωμάτευση.
-Όχι στο οριζόντιο ταξικό lockdown που καθηλώνει στους ίδιους χώρους νοσούντες και μη, ευπαθείς και μη κοινωνικές ομάδες. Άμεση λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης (κλειστές δομές, ΜΜΜ, μεγάλοι χώροι εργασίας).
-Άνοιγμα των σχολείων στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος( μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα νέων αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικών).
-Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας. Άνοιγμα νέων απαραίτητων κλινικών στην περιοχή της Θεσσαλίας και επαναλειτουργία όσων έκλεισαν (πχ, ΩΡΛ, Γαστρεντερολογική, Τραυματολογική, Ογκολογική, Ψυχιατρική κτλ). Όχι στη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε αποκλειστικές κλινικές covid.
-Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.

Οι απεργειακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν: 
Καρδίτσα: 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου
Λάρισα: 10:30 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο και 12 μ.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Τρίκαλα: 11 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το