Τοπικά

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία στηρίζει την πανελλαδική ημέρα δράσης που οργανώνει η ΟΕΝΓΕ και καλεί τις αγωνιζόμενες συλλογικότητές στις κινητοποιήσεις έξω από τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. “Να στείλει ο λαός με όποιο τρόπο μπορεί μήνυμα για μία δυνατή καθολική δημόσια υγεία! Οι κινητοποιήσεις αυτές δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Όλοι εξάλλου συμμετέχουμε σε αυτές με όλα τα μέτρα προστασίας. Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αποτελεί η συνέχιση και η μακροημέρευση αυτής της πολιτικής” τονίζει σε ανακοίνωσή της και σημειώνει:

“Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση δεν αρκεί ο εγκλωβισμός και η απομόνωση στα σπίτια μας. Να μη μετατραπεί το «μένουμε σπίτι» σε μέθοδο φυλάκισης δικαιωμάτων και αυτοχειρία σε έναν προμελετημένο φόνο. Απαιτείται η δημιουργία ενός ρεύματος διεκδίκησης των όρων επιβίωσης του λαού, που θα διεκδικεί τη ζωή του απέναντί σε ένα σύστημα που τον έχει ξεγράψει προ πολλού. Από αυτή την άποψη δεν είναι ώρα «εθνικής ομοψυχίας», στην οποία μας καλούν τα κυβερνητικά κέντρα, έχοντας την απόλυτη συναίνεση του αστικού πολιτικού συστήματος. Για να ζήσει ο λαός πρέπει να χάσει η εγχώρια και διεθνής ελίτ του αγροτοδιατροφικου τομέα, της φαρμακοβιομηχανίας, των στρατηγικών τομέων της παραγωγής. Είναι ώρα να φουντώσει η ταξική αλληλεγγύη για να μην υπάρχουν «ξεγραμμένοι» σε αυτή τη μάχη. Είναι ώρα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να σπάσει την απαγόρευση της κοινωνικής δράσης ως βασική προϋπόθεση ενός ρεύματος επιβολής των κοινωνικά αναγκαίων σήμερα.

Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.
Φοράμε τις μάσκες μας δεν κλείνουμε το στόμα μας

Βόλος 11:00 Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
Καρδίτσα 11:00 Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Λάρισα 10:30 Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
Τρίκαλα 11:00 Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

H Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή ζητεί:

Δωρεάν Περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού), μόνιμη δουλειά και επαρκή στελέχωση όλων των Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας. Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να ανοίξουν νέα. Άμεση λειτουργία των ήδη υπαρχουσών , αλλά ανενεργών, δομών δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψη, όπως τα  Περιφερειακά Ιατρεία σε χωριά και κωμοπόλεις , και δημιουργία και νέων δομών, ώστε να έχει ο λαός της υπαίθρου άμεση πρόσβαση στη δημόσια υγεία και για να αποσυμφορηθούν τα Γενικά Νοσοκομεία.

 • Να επιταχθούν άνευ όρων και να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα όλες οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και τα διαγνωστικά κέντρα, χωρίς αποζημιώσεις. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας. Να αποκτήσει αποφασιστικό ρόλο και έλεγχο ο σύλλογος των εργαζομένων σε κάθε νοσοκομείο και κέντρο υγείας, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Να αποκτήσει αποφασιστικό ρόλο στήριξης και βοήθειας το τοπικό κίνημα αλληλεγγύης και οι μορφές αυτοοργάνωσής του, που δρουν γύρω από κάθε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για διαγνώσεις, εντοπισμό των κρουσμάτων, βοήθεια στη θεραπεία νοσούντων και όχι μόνο οδηγίες παραμονής στο σπίτι (προμήθειες τεστ, σχετικός εξοπλισμός). Χρηματοδότηση δημόσιων φορέων για διεξαγωγή των τεστ και όχι για τους μεσάζοντες ιδιωτικών κέντρων. Να γίνει ευρύς έλεγχος και καταγραφή κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 • Δωρεάν παροχή προληπτικών μέσων ατομικής προστασίας σε όλους (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ). Να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός. Το κόστος για τον κορονοϊό να το αναλάβουν το κράτος και το κεφάλαιο, παίρνοντας από τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρεύσει.
 • Να παρθούν μέτρα για επαρκή φαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη σε όλους τους νοσούντες.
 • Ειδική μέριμνα και φροντίδα για όλους τους ευάλωτους, μοναχικούς, ηλικιωμένους, άστεγους, ανθρώπους που διαβιούν σε κακοποιητικό περιβάλλον (γυναίκες, παιδιά, ανθρώπους της LGBTQ κοινότητας και όσους/ες το αντιμετωπίζουν) με επίταξη καταλυμάτων και ξενοδοχείων για τη στέγαση όλων.
 • Άμεσο κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κλειστών και «ανοικτών», μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα, στέγαση σε κατοικίες, επέκταση των προγραμμάτων στέγασης για όλους τους πρόσφυγες. Εξασφάλιση αξιοπρεπών όρων υγιεινής διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας. Αποσυμφόρηση των φυλακών.
 • Έλεγχος τιμών, πάταξη της αισχροκέρδειας και των απευθείας χαριστικών αναθέσεων του δημόσιου σε ιδιώτες αυτή την περίοδο.
 • Φροντίδα για την επάρκεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην εφοδιαστική αλυσίδα για όλη την επόμενη περίοδο.
 • Προστασία των εργαζόμενων από την πανδημία, διατήρηση των εργατικών δικαιωμάτων και πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κλείσιμο επιχειρήσεων που δεν αποτελούν κρίσιμους τομείς για την υγεία, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τις ανάγκες συγκοινωνίας, επικοινωνίας κ.α.. Άδειες με πλήρεις αποδοχές για άρρωστους, ευάλωτους, εγκύους, όσους φροντίζουν παιδιά, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους. Καμιά απόλυση, όχι στην αναστολή των συμβάσεων, καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, σε όρους και συνθήκες εργασίας. Όχι στις επεκτάσεις των ωραρίων. Καμιά μείωση μισθών, πλήρης καταβολή τους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Επαρκή μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας.
 • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.
 • Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού. Πάγωμα ενοικίων, κατάργηση εξώσεων.
 • Έκτακτο επίδομα σε εργαζόμενους μερικής απασχόλησης (ωρομίσθιοι κλπ.) που χάνουν το εισόδημά τους και σε αυτοαπασχολούμενους που δεν εργάζονται λόγω των νέων συνθηκών. Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το