Τοπικά

Οι απινιδωτές σώζουν ζωές, όταν υπάρχουν-Το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης παρέδωσε απινιδωτές στο Δήμο Αλμυρού

APINIDVTHS

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού  οργανώθηκε  εκδήλωση από την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, στην οποία φάνηκε   πως όταν  η τοπική  κοινωνία  ενώνει τις δυνάμεις  της για την  ωφέλεια  των πολιτών,  μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Παρά τις δυσκολίες των καιρών,  η τοπική κοινωνία έδειξε ότι είναι  ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και απέδειξε ότι  όλοι μαζί μπορούμε ως ενεργοί πολίτες να συνεργαστούμε,  και να  υλοποιήσουμε  πράγματα για εμάς,  χωρίς  να περιμένουμε την πολιτεία.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης για την πρόληψη της Υγείας κάθε συμπολίτη μας, ξεκίνησε μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την αγορά  αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, για χρήση από συμπολίτες μας σε περίπτωση ανάγκης, μιας καρδιακής ανακοπής. Απροσδόκητη και  συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των πολιτών, μαθητών, συλλόγων και επιχειρήσεων   –  ξεπέρασε και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες μας – στην   εκστρατεία αυτή  που ξεκίνησε  με τη συμβολή και πολύτιμη βοήθεια του  Στρατιωτικού Ιατρού  κ. Παρίση Χαράλαμπου. Η  πρόταση για την οργάνωση αυτής της εκστρατείας έγινε από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Ευξεινούπολης κ. Σιαμέτη Αθανασία (η οποία ευαισθητοποιήθηκε  πολύ μετά την επιμόρφωσή της στο σεμινάριο) και την αγκάλιασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί  με χαρά και ενθουσιασμό. Το πρώτο λιθαράκι έβαλαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης με πολύ χαρά. Με τη βοήθεια όλων καταφέραμε να αποκτήσουμε τρεις απινιδωτές ( τον έναν  τον προσφέρει η ΣΟΒΕΛ ) και  είμαστε αρκετά κοντά  για να αποκτήσουμε και τον τέταρτο απινιδωτή για να τοποθετηθεί στο Κέντρο της Σούρπης. Πιστεύουμε ότι με την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων της Σούρπης και της τοπικής κοινωνίας να  συμπληρώσουμε πολύ σύντομα το απαιτούμενο ποσό,  ώστε να αποκτήσει και η Σούρπη έναν απινιδωτή». Ο Στρατιωτικός  Καρδιολόγος ιατρός κ. Παρίσης Χαράλαμπος   συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου Ευξεινούπολης για την επιτυχία της εκστρατείας της και  ενημέρωσε το κοινό  για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  και   έδειξε πως λειτουργούν οι  απινιδωτές.

Το προεδρείο του δεκαπενταμελούς  Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου Ευξεινούπολης  παρέδωσε στο Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη  Δημήτριο τους απινιδωτές για τον Δήμο μας.  Ο Δήμαρχος βράβευσε τους μαθητές με μια τιμητική πλακέτα για την σημαντική τους προσπάθεια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το