Τοπικά

Η απαλλαγή επιχειρήσεων από τέλη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Πηλίου

Με 41 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει, κεκλεισμένων των θυρών, αύριο Δευτέρα 22 Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου. Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καθώς και από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Για τις περιπτώσεις που τα παραπάνω τέλη έχουν ήδη καταβληθεί και εφόσον από τις επιχειρήσεις υπάρχουν μελλοντικές απαιτήσεις αντίστοιχων τελών, οι απαλλαγές θα γίνουν με συμψηφισμό. Η απαλλαγή θα γίνει μετά από σχετική αίτηση που θα υποβάλουν οι επιχειρήσεις.
Ακόμη, το δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει την υποβολή προτάσεων του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 238.172,6 ευρώ μετά από πρόσκληση του «Πράσινου» Ταμείου.
Ο Δήμος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση προτίθεται να υποβάλει προτάσεις στο μέτρο 2 «παρεμβάσεις στον αστικό χώρο». Οι προτάσεις αφορούν: Στην αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού κοινοχρήστων χώρων, προϋπολογισμού 44.726,8 ευρώ και τη διαμόρφωση θεσμοθετημένων υπαίθριων χώρων στάθμευσης οχημάτων με βιοκλιματικά υλικά προϋπολογισμού 193.445,8 ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους της πρότασης ο Δήμος μπορεί να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 168.172,8 ευρώ από το «Πράσινο» Ταμείο και το υπόλοιπο ποσό των 69.999,8 ευρώ θα πρέπει να καλυφθεί από ιδίους πόρους.
Επίσης, αναμένεται να εγκριθεί η εκμίσθωση δημοτικών βοσκοτόπων, αλλά και η κατασκευή δύο στάσεων υπεραστικού ΚΤΕΛ στις θέσεις Αγία Τριάδα στη δημοτική Ενότητα Μηλεών και στο επαρχιακό δίκτυο Αργαλαστής -Συκής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το