Τοπικά

Η «Αόρατη Σιωπηλή Φύση»: Ομιλία στο 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου

Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου φιλοξένησε στον όμιλο «Ο Νανόκοσμος στη Βιολογία» τον κ. Κωνσταντίνο Δεμέτζο, Καθηγητή Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος μας τίμησε με μία εξαιρετική παρουσίαση, ενημερώνοντας τους μαθητές μας για την συνομιλία των ερευνητών με την «Αόρατη Σιωπηλή Φύση» καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο η συνομιλία των ερευνητών με τη «σιωπή» της Φύσης έδωσε την δυνατότητα στην επιστημονική κοινότητα να ανακαλύψει τις φαρμακευτικές ιδιότητες της Φύσης, αποκαλύπτοντας τις απεριόριστες δυνατότητές της.

Η προσέγγιση αυτή έχει δώσει νέα δεδομένα στην Ιατρική και τη Φαρμακευτική, επιτρέποντας στους επιστήμονες να ανακαλύψουν νέα φάρμακα και θεραπείες για διάφορες ασθένειες και να εξελίξουν την Επιστήμη της Ιατρικής στην Φαρμακευτική Νανοιατρική.

Η παρουσίαση του κ. Δεμέτζου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μας , καθώς αναδείχθηκε η σημασία της επιστήμης και της έρευνας στην κατανόηση και την αξιοποίηση των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο.

Επιπλέον, η παρουσίαση αυτή παρείχε ένα πολύτιμο μάθημα στους μαθητές μας για την ανάγκη σεβασμού και συνεργασίας με το περιβάλλον για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δεμέτζο για την εξαιρετική του παρουσίαση και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που προκάλεσε.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της παρουσίασης στον παρακάτω σύνδεσμο: file:///C:/Users/User/Downloads/%CE%9A%CE%91%CE%98.%20%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A3%20%CE%94%CE%95%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%96%CE%9F%CE%A3%20%CE%9B%CE%A5%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%A5%2016-2-2024.pdf

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κ. Δεμέτζου στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.demetzoslab.gr/

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπαιδευτικό του σχολείου μας και υπεύθυνη του Ομίλου “Ο Νανόκοσμος στη Βιολογία”, την κ. Ειρήνη Ανδρεάκου για την πολύτιμη συνεισφορά της στην οργάνωση και την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κρίμα

Κρίμα να πηγαίνουν χαμένα τόσα νεράτζια ή να καταλήγουν σε νερατζοπόλεμο μεταξύ επίδοξων νεαρών σφαιροβόλων,…

9 Μαρτίου 2024

Βλάχικα

Το πρωί της Τσικνοπέμπτης ο Σύλλογος Βλάχων επαρχίας Αλμυρού επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού,…

9 Μαρτίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσιντσίνης

Σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τσιντσίνης. Ο εκλιπών ήτα δημοσιογράφος,…

9 Μαρτίου 2024

Ματς “κλειδί” με Ηλιούπολη δίνει την Κυριακή ο Βόλος στην Α2 πόλο

Ματς «κλειδί» για τη μετέπειτα πορεία του στην Α2 πόλο δίνει αύριο Κυριακή στις 6…

9 Μαρτίου 2024

Κωστής Παλαμάς: Η ακτίνα της ευφυΐας στον ελληνικό λογοτεχνικό ουρανό

Της Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Στον πλούσιο κόσμο της ελληνικής λογοτεχνίας, κάθε λογοτέχνης είναι…

9 Μαρτίου 2024

Με Ηρακλή Κοζάνης στο ΕΑΚ αύριο οι γυναίκες του Ολυμπιακού

Αγώνα χωρίς… αύριο δίνει την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου…

9 Μαρτίου 2024