Άρθρα

Η ανεργία στο Βόλο και όσα δεν κάνει ο Δήμος

Του Λευτέρη Κατσαλή Δημοτικού Συμβούλου

Ανεργία Αν όχι το μεγαλύτερο, τότε σίγουρα ένα από τα σημαντικότερα πρόβλημα της πόλης μας είναι αυτή η μάστιγα που βασανίζει όχι μόνο το τόπο μας αλλά σύσσωμη την ελληνική επικράτεια. Ο Δήμος Βόλου έχει σχεδόν 18.000 ανέργους. Ο νομός Μαγνησίας κρατεί τα πρωτεία με ποσοστά της τάξεως του 33,4%. H πόλη μας χρειάζεται λύσεις. Γρήγορες λύσεις και δραστικές.
Πρώτα από όλα η αξιοποίηση του λιμανιού και του αεροδρομίου, αναμφίβολα, είναι προς την σωστή κατεύθυνση για να μειωθεί η ανεργία. Αλλά η ανάπτυξη στον Βόλο ακολουθεί άλλο δρόμο γνωστό σε όλους τους παλαιότερους.
Η λύση ήταν, είναι και θα είναι η βιομηχανική ζώνη, όπως ήταν και στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αρχές της δεκαετίας του 1980. Η βιομηχανική ζώνη του Βόλου είναι άρτια δομημένη, και αναμένει την ημέρα που θα πάρει ξανά πνοή. Δεν είναι απλά χρέος μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να την αξιοποιήσουμε. Ο Δήμος πρέπει να πάρει μέρος και να είναι συντονιστής σε μία προσπάθεια συνεννόησης όλων των θεσμών του Βόλου (ΤΕΕ,Επιμελητήριο,βουλευτές,Περιφέρεια) ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο αξιοποίησης και επανεκκίνηση της βιομηχανίας στην πόλη μας. Να δοθούν κίνητρα ώστε να έρθουν επενδύσεις. O Δήμος Βόλου χρειάζεται να προχωρήσει σε πράξεις. Χειροπιαστές και δραστικές.
Αλλά από ότι φαίνεται τα πάντα οδεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Η Διοίκηση του Δήμου είναι απούσα και το μόνο που κάνει είναι να επιδίδεται σε έργα βιτρίνας και τη διοργάνωση πανηγυριών. Ήταν αυτή που αρνήθηκε ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους της Coca Cola και ΙΜΑΣ που έκλεισαν πρόσφατα. Ποιες ήταν οι προσπάθειες του δήμου για να αποφευχθούν τα λουκέτα; Δυστυχώς ο Αχιλλέας Μπέος λόγω χαρακτήρα δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν, βρίσκει παντού εχθρούς και δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Πρέπει να το καταλάβουμε πως όσο είναι Δήμαρχος ο Μπέος η πόλη μας είναι απομονωμένη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το