Κατηγορίες: Κόσμος

Η Amazon απέσυρε αποκριάτικη στολή «προσφυγόπουλου» εν μέσω αντιδράσεων


Στην απόσυρση μιας αποκριάτικης στολής βρετανικής εταιρείας με τίτλο «πρόσφυγας εν καιρώ πολέμου» προχώρησε ο γίγαντας των ηλεκτρονικών πωλήσεων Amazon, από τον ηλεκτρονικό της κατάλογο στην Ιταλία μετά τις καταγγελίες για αναισθησία εν καιρώ μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ο Ολιβιέρο Φόρτι, διευθυντής της μεγαλύτερης καθολικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Caritas», κατήγγειλε την πώληση του κουστουμιού ως «αναίσχυντη»με το σκεπτικό ότι δεκάδες παιδιά προσφύγων πεθαίνουν κάθε μέρα στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη. Ζήτησε μάλιστα από την βρετανική εταιρεία «Fancy Me» να δωρίσει τα χρήματα από τις έως τώρα πωλήσεις της αποκριάτικης στολής σε σωσίβια ή άλλους τρόπους ενίσχυσης των παιδιών – προσφύγων.

Οι Ιταλοί πελάτες «έπεσαν» επάνω στη συγκεκριμένη στολή αναζητώντας κουστούμια για το Καρναβάλι της Βενετίας.

Το κουστούμι, που εξακολουθεί να πωλείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχει πλέον στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Amazon στην Ιταλία, περιγράφεται ως φόρεμα εποχής του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα παιδιά που εμφανίζονται στη διαφήμιση ντυμένα με ενδυμασία της δεκαετίας του ’40, περιγράφονται ως ορφανά ενώ κουβαλούν μικρές βαλίτσες. Σύμφωνα με το Amazon, η συγκεκριμένη στολή πωλείται συνήθως με άλλα αναμνηστικά πολέμου.

Μάλιστα, οι διαμαρτυρίες πως τα παιδιά μπορεί και να σκεφτούν να ντυθούν ως πρόσφυγες αντί για Πινόκιο ή πριγκίπισσες έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά την καταδίκη του από άρθρο στο καθολικό περιοδικό «Famiglia Cristiana».

«Ποιος θα το φανταζόταν πως μια βρετανική εταιρεία θα πρότεινε στην ιστοσελίδα amazon.it ένα προϊόν που, για λιγότερο από 24 ευρώ, θα πρόσβαλλε την αξιοπρέπεια χιλιάδων ατόμων κατά την περίοδο της Αποκριάς;» έγραψε ο Αντρέα Φερράρι.

Το amazon.it απομάκρυνε αμέσως το προϊόν, με το γραφείο Τύπου να σημειώσει πως επρόκειτο για «κακόγουστη» στολή ενώ παρουσιάζεται με «προσβλητικό τρόπο», σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιες ημέρες τον Ιούνιο ορίστηκαν απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο

Σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στο Νοσοκομείο Βόλου, οι ημερομηνίες που ορίστηκαν για…

30 Μαΐου 2024

Ηθοποιός του «How I Met Your Mother» μαχαίρωσε 20 φορές την πρώην σύντροφο του

Γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ συνελήφθη στο Τέξας, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τις ΗΠΑ στο…

30 Μαΐου 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα, καθώς δυο μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο και…

30 Μαΐου 2024

Στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας αερολέσχες και ραδιοερασιτέχνες – Επισημοποίηση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις αερολέσχες και τους ραδιοερασιτέχνες της…

30 Μαΐου 2024

Διαδικτυακή διάλεξη «Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση: Εφαρμογές και Παραδείγματα»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» σας προσκαλεί σε διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης…

30 Μαΐου 2024