Τοπικά

Η αλλαγή στη ζωή μας σε Εργαστήριο Ψυχοδράματος στο Βόλο

Με την αλλαγή, το νέο, το αιφνίδιο και απροσδόκητο στη ζωή μας, θα κλείσει ο χειμερινός κύκλος Εργαστηρίων Ψυχοδράματος στο Βόλο, το ερχόμενο Σαββατο 11 Μαιου.
«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει», μια φράση που έρχεται από το βαθύ παρελθόν και σηματοδοτεί την αλλαγή, τον ισχυρότερο ίσως νόμο της φύσης, μια πραγματικότητα που κρύβει υποσχέσεις, αλλά και που μας αφήνει κάποτε αμήχανους, ίσως και τρομαγμένους ή φοβισμένους.
Η ζωή φέρνει αλλαγές, χωρίς πριν να χτυπήσει την πόρτα, αλλά απροσδόκητα και αιφνίδια, που σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε σκέψεις, συναισθήματα, αντιδράσεις που προκύπτουν από την αλλαγή που ενέσκηψε στη ζωή μας.
Στο εργαστήριο του Σαββάτου 11 Μαίου στο Βόλο, θα εξερευνήσουμε τον τρόπο που οι αλλαγές επηρεάζουν εμάς τους ίδιους και τον κόσμο μας το περιβάλλον μας.
Γιατί, κάθε αλλαγή, είναι σαν να μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα. Στην αρχή νιώθεις άβολα και δεν σου είναι εύκολο να δεις την πρόοδο, σταδιακά όμως παρατηρείς τις βελτιώσεις.
Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής και ατομικής θεραπείας. Πρόκειται για μία μέθοδο διερεύνησης του ψυχισμού των ατόμων, στην οποία οι συμμετέχοντες δραματοποιούν, δηλαδή αναπαριστούν θεατρικά, τωρινά, παρελθοντικά, ακόμη και μελλοντικά γεγονότα από τις ζωές τους, αντί να μιλούν απλώς γι’ αυτά. Με την «αναβίωση» μιας καθημερινότητας, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, εντοπίζουμε αναστολές και αδυναμίες μας, ώστε να δρούμε στη συνέχεια απελευθερωτικά, στο πλαίσιο της ομάδας, αλλά και της καθημερινής ζωής.
Το Εργαστήριο Ψυχοδράματος, απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με όσα τους απασχολούν, να διερευνήσουν βιωματικά τον εαυτό τους και να εκφραστούν, καθώς και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και εμψυχωτές ομάδων, που αναζητούν νέα εργαλεία για την πρακτική τους.
Ο αριθμός συμμετεχόντων στο Εργαστήριο, εξαιτίας του βιωματικού του χαρακτήρα, θα είναι περιορισμένος. Η δήλωση ενδιαφέροντος με μήνυμα, τηλέφωνο ή email, είναι απαραίτητη, μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαίου.
Συντονιστές:
Άννα Κολτσιδοπούλου, Ψυχοδραματίστρια – Θεατροπαιδαγωγός,
Soner Şenol, Ψυχοδραματιστής

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Σάββατο 11 Μαίου 2019 | 11.00-16.00
Χώρος Διεξαγωγής: Ψυχοθεραπευτικός Χώρος Φαίδρας Παπαναστασίου, στο ισόγειο των οδών Γαμβέτα και Τάκη Οικονομάκη 98.
Πληροφορίες: psychodrama.volos@gmail.com | 6948 648 079

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στα ΣΕΑ Αλμυρού – Εγκλωβίστηκε οδηγός

  Τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 4.30 το μεσημέρι στην Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο 276ο…

9 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη 60χρονος για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών – Η καταγγελία που αποκάλυψε τη δράση του

Συνελήφθη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 60χρονος για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών. Όπως αναφέρεται…

9 Μαρτίου 2024

Τιμή στους ήρωες του υψώματος 731

Τους Τρικαλινούς και Καρδιτσιώτες ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους…

9 Μαρτίου 2024

Κοπή πίτας της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος – Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτόγνωρη συμμετοχή των λιμενικών πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της ΕΠΛΣ Κεντρικής…

9 Μαρτίου 2024

Βίντεο ντοκουμέντο: Δυνατή λάμψη και εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε περιοχή της Λάρισας δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ την ώρα που περνούσε τρένο

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ένα συμβάν που καταγράφεται στην περιοχή…

9 Μαρτίου 2024

Barbie: Η Warner Bros θέλει να συνεργαστεί ξανά με την Γκρέτα Γκέργουικ για ένα σίκουελ

Ο επικεφαλής της Warner Bros, Παμ Άμπντι, λέει ότι «θα ήθελε πολύ να κάνει το…

9 Μαρτίου 2024