ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άστατος ο καιρός το Σάββατο – Πού θα βρέξει

Ελλάδα

Σκιάθος: Οδηγούσε δίκυκλο χωρίς δίπλωμα

Τοπικά

Ρόδος: Μάνα και γιος «έφυγαν» την ίδια ημέρα

Ελλάδα

Ελλάδα Μπορούμε

Άρθρα

Αόρατο φανάρι…

Οι εικόνες της ημέρας

Τοπικά

Η αλήθεια για το εργοστάσιο στο ΧΥΤΑ Βόλου – Επεξεργασία 50.592 τόνων SRF προβλέπει η προμελέτη

Επεξεργασία 50.592 τόνων σύμμεικτων υπολειμματικών απορριμμάτων SRF προβλέπει η προμελέτη του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας» προϋπολογισμού 41.120.316 ευρώ, σύμφωνα με την προμελέτη που έχει κατατεθεί.
Όπως αναφέρεται στην προμελέτη «η μονάδα επεξεργασίας θα έχει σαν στόχο την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και την παραγωγή δευτερογενούς στερεού καυσίμου (solid recovered fuel, SRF) κατάλληλων χαρακτηριστικών ώστε να επιτυγχάνεται η εμπορική διάθεσή τους.

Βάσει των ανωτέρω έχουν επιλεγεί τα κάτωθι στάδια διεργασίας:
α) Η ελάττωση του μεγέθους των εισερχομένων απορριμμάτων, β) η ελάττωση της περιεχόμενης υγρασίας, γ) η μείωση του περιεχόμενου βιοαποδομήσιμου κλάσματος των απορριμμάτων και η υγειονοποίησή τους, δ) η ανάκτηση των περιεχόμενων μετάλλων και πλαστικών, η απομάκρυνση των μη καύσιμων υλικών και η ρύθμιση των χαρακτηριστικών του καυσίμου, ε) η συμπίεση και προετοιμασία για φόρτωση του προϊόντος.
Βάσει των προαναφερθέντων, η ΜΕΑ σχεδιάζεται να διαθέτει: i.Τμήμα υποδοχής – προεπεξεργασίας, ii.Τμήμα βιολογικής επεξεργασίας, iii.Τμήμα μηχανικής μετεπεξεργασίας.
Όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω πλησίον της μονάδας διαχείρισης των ΑΣΑ, σχεδιάζεται και η εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας οργανικού κλάσματος απορριμμάτων από Διαλογή στην Πηγή. Η μονάδα αυτή θα αποτελείται από τα ακόλουθα επιμέρους τμήματα: i.Τμήμα υποδοχής – προεπεξεργασίας, ii.Τμήμα βιολογικής επεξεργασίας, iii.Τμήμα μηχανικής μετεπεξεργασίας.

Στόχος της μονάδας αυτής είναι η παραγωγή compost υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας.
Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με τον ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας η δυναμικότητα της μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων υπολειμματικών απορριμμάτων που θα χωροθετηθεί στο ΧΥΤΑ Βόλου θα είναι 50.592 τόνοι ανά έτος και της μονάδας επεξεργασίας προδιαλεγμένων οργανικών 15.200 τόνοι ανά έτος.
Να αναφερθεί ότι η προτεινόμενη εγκατάσταση, σχεδιάζεται να διαθέτει πέραν των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των σύμμεικτων υπολειμματικών απορριμμάτων και των προδιαλεγμένων οργανικών αποβλήτων, των εξυπηρετούμενων ΟΤΑ, τις υποδομές ελαχιστοποίησης των παραγόμενων ρύπων (συστήματα επεξεργασίας αέριων ρύπων, πρόβλεψη για τη διαχείριση των παραγόμενων υγρών αποβλήτων), έργα αντιπυρικής προστασίας και δίκτυο πυρόσβεσης, έργα υποδομής (οδοποιία, περίφραξη κ.λπ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το