Τοπικά

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Θεολογική Σχολή Εσθονίας

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, υπογράφτηκε στο Βόλο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Πλάτων» Ταλλίνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας. Το Μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική συνεργασία σε ποικίλους τομείς όπως, την ανταλλαγή καθηγητών και ερευνητών, την από κοινού διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ερευνητικών προγραμμάτων, τις από κοινού εκδόσεις μονογραφιών, συλλογικών τόμων και επετηρίδων, την αμοιβαία ενίσχυση και εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των δύο ιδρυμάτων, κ.ά.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν, εκ μέρους της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Πλάτων» Ταλλίνης ο Πρύτανής της και Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας Αρχιεπίσκοπος Ταλλίνης και Μητροπολίτης πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος και εκ μέρους της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου ο Διευθυντής της Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης. Στη συνάντηση και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρίσκονταν επίσης ο π. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής «Άγιος Πλάτων» Ταλλίνης και ο π. Αμφιλόχιος Μήλτος, Δρ. του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.

Ο Μητροπολίτης Εσθονίας κ. Στέφανος ξεναγήθηκε από τον Δρ. Παντελή Καλαϊτζίδη στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα Βόλου, όπου και τα γραφεία και οι Βιβλιοθήκες της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, ενώ μετά την υπογραφή του Μνημονίου αντηλλάγησαν μεταξύ των επικεφαλής των δύο ιδρυμάτων αναμνηστικά δώρα.

Ο Μητροπολίτης Εσθονίας κ. Στέφανος υπογράμμισε σε δηλώσεις του τη ιστορική σημασία της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας και την ακαδημαϊκή αναβάθμιση της Ορθόδοξης θεολογίας στην χώρα αυτή της Βαλτικής, ενώ ο Δρ. Καλαϊτζίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Εσθονίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο έργο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ταλλίνης και Μητροπολίτης πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολβίας κ. Επιφάνιος, Ιεράρχης της νεοσύστατης Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το