Τοπικά

Η αγορά ποντάρει στα δώρα και τα επιδόματα – Στο παρά πέντε θα κριθεί η τόνωση στην κατανάλωση

Στα δώρα και τα επιδόματα που θα καταβληθούν αυτές τις μέρες ελπίζουν πλέον οι έμποροι, προκειμένου να δουν μια κάποια τόνωση στην αγορά, η οποία προς το παρόν δεν έχει έρθει.
Ενδεικτικά, προχθές Κυριακή τα καταστήματα ήταν ανοικτά, ο κόσμος που κατέβηκε στο κέντρο ήταν πολύς, αλλά δυστυχώς όλη αυτή η ενθουσιώδης κινητικότητα δεν μετατράπηκε και σε κατανάλωση.
Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί πως στους εμπόρους επικρατεί προβληματισμός, αφού δεν ξέρουν πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση με την ακρίβεια.
Βέβαια, από την άλλη σημειώνουν πως παραδοσιακά η αγορά τονώνεται δύο με τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα. και αυτή είναι μια κρυφή τους ελπίδα, να επιβεβαιωθεί δηλαδή η παράδοση. Από την άλλη, όμως, βλέπουν και τα ανησυχητικά μηνύματα με τη μεγάλη συγκράτηση στην κατανάλωση και είναι εύλογο να ανησυχούν.
Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Γιάννης Φόβος ανέφερε πως «το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κόσμος στην αγορά ήταν πολύς, ωστόσο η κατανάλωση κυμάνθηκε σε υποτονικά επίπεδα. Και αυτό μας προκαλεί μια εύλογη ανησυχία. Περιμένουμε να δούμε πώς θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Είναι αλήθεια πως η αγοραστική κίνηση κορυφώνεται όταν πλησιάζουμε πολύ κοντά στα Χριστούγεννα. Επίσης αναμένουμε και τα δώρα, τα επιδόματα που «ζεσταίνουν» τις τσέπες των καταναλωτών».
Και εδώ τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς σήμερα καταβάλλεται η επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ, ενώ από αύριο καταβάλλονται τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης πληρώνεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και μια σειρά άλλων επιδομάτων, όπως και η έξτρα δόση για το επίδομα παιδιών. Όλα αυτά δημιουργούν μια τονωτική ένεση στα νοικοκυριά και ένα μέρος αυτής της βοήθειας μπορεί να καταλήξει στην αγορά για δώρα στους αγαπημένους.
Στην εμπορική αγορά η καλύτερη περίοδος του χρόνου θεωρείται το διάστημα που είναι το τελευταίο τριήμερο πριν τα Χριστούγεννα και όλη η εβδομάδα που μεσολαβεί Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα οι δύο καλύτερες μέρες του χρόνου είναι οι παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και οι έμποροι ελπίζουν να επιβεβαιωθούν σε αυτές τις εκτιμήσεις τους.
Βέβαια είναι δεδομένο ότι η ακρίβεια επηρεάζει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Αυτό φάνηκε το προηγούμενο διάστημα και μπορεί να αποδειχτεί κομβικής σημασίας για την κίνηση και τα Χριστούγεννα.

Η πρωτοχρονιάτικη κλήρωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου
Μεγάλη είναι η συμμετοχή των καταναλωτών στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, όπως φαίνεται ήδη από τις αγορές τους στα τοπικά καταστήματα.
Η εμπορική αγορά του Βόλου διαθέτει ό,τι χρειαζόμαστε για αυτές τις γιορτές, δώρα για όλους, μικρούς και μεγάλους.
Έξι νικητές θα κληρωθούν στις 4 Ιανουαρίου 2023 και θα αποκτήσουν από ένα ηλεκτρικό πατίνι και κράνος.
Χρειάζεται μόνο να δηλώσουν συμμετοχή στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, απλά συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΕΣΒ (www.esv.gr).
«Ψώνισε, Σκάναρε & Κέρδισε», με απόδειξη αγοράς άνω των 10€ από τα συμβαλλόμενα εμπορικά καταστήματα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Γιατί, τα φετινά Χριστούγεννα όσο στηρίζω, κερδίζω» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το