Τοπικά

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Στο μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών, που θα πραγματοποιηθεί  αύριο, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, θα συμμετέχει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους μαθητές του Βόλου που στις 21 Νοέμβρη “ξαναβγαίνουν στους δρόμους για την πόλη, που για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, μετατρέπεται σε θάλαμος αερίων”.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σημειώνει στην ανακοίνωσή της:

“Στις 4 Νοέμβρη το σύνθημα «Αέρας μολυσμένος, μόρφωση ακριβή, η ανάπτυξη σας είναι τοξική» δόνησε το κέντρο της πόλης από τους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που έκαναν με σαφήνεια γνωστή την πρόθεσή τους να παλέψουν για το σχολείο που θα τους μορφώνει ουσιαστικά και πολύπλευρα και δε θα τους εξοντώνει, για καθαρό περιβάλλον και πόλη που δεν θα γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης για χάρη των κερδών μιας χούφτας καπιταλιστών με τη στήριξη του ντόπιου πολιτικού προσωπικού τους.
Οι μαθητές μας επιλέγουν να σταθούν απέναντι στις λογικές της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «ανάπτυξης για όλους» με τις οποίες παραμυθιάζουν το λαό όλα αυτά τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενώ το μόνο μέλημά τους είναι πως να μπουκώνουν το «τέρας» των πολυεθνικών με ζεστό χρήμα και με προνόμια.
Επέλεξαν να ορθώσουν το ανάστημά τους σε όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται την καταστροφή του περιβάλλοντος σαν παράπλευρη απώλεια της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και σε όσους «τζογάρουν ή στοιχηματίζουν» με τη ζωή τους.

Οι μαθητές μας, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, δικαιούνται και παλεύουν για τον αέρα και το περιβάλλον που τους αξίζει και έχουν ανάγκη. Χωρίς καύση σκουπιδιών και καρκίνο. Δεν υποτάσσονται και απορρίπτουν τη «νομιμότητα» της Ε.Ε. που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και που μέσα σε μια νύχτα επιβάλει αύξηση σε εκπομπές ρύπων τέσσερις και πέντε φορές επάνω.
Γονείς και εκπαιδευτικοί αποφασιστικά χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό, μαζί με τα παιδιά μας στον αγώνα δίπλα-δίπλα με τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τα σωματεία, τους λαϊκούς ανθρώπους της γειτονιάς, για το δικαίωμα στη ζωή και στον καθαρό αέρα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το