Τοπικά

Οι αγώνες Jet Ski καταλήγουν σε ζώνη προστασίας της Αλοννήσου-Καταγγελίες της Περιβαλλοντικής στα Υπουργεία

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία με έγγραφό της στους συναρμόδιους υπουργούς ζητά να αλλάξει η διαδρομή των αγώνων Jet Ski γιατί περνά μέσα από την προστατευόμενη ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου. Επίσης αποκαλύπτουν πως οι διοργανωτές δεν έλαβαν άδεια από τα λιμεναρχεία. Το έγγραφο κοινοποιείται στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα, το Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Θεοτοκά, τον Αν. Υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Ι. Τσιρώνη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη, τους λιμενάρχες Βόλου και των νησιών και τη τη mon.

“Πληροφορηθήκαμε, από τον τοπικό τύπο, χθες Κυριακή, ότι πραγματοποιείται στην περιοχή της Μαγνησίας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski. Η τελετή έναρξης είναι σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 20.00 στην παραλία του Βόλου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη από την περιοχή των Αλυκών Βόλου με κατάληξη στο νησί της Κυρά Παναγιάς, στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου. Σε επικοινωνία μας με την Αλόννησο και τη Σκιάθο οι αντίστοιχες Λιμενικές Αρχές δήλωσαν άγνοια. Από το Λιμεναρχείο Βόλου πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι εξετάζεται η έκδοση της σχετικής άδειας.

Επειδή το νησί της Κυρά Παναγιάς ανήκει στη ζώνη Α΄ προστασίας του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου και απαγορεύεται από τη νομοθεσία η οποιαδήποτε όχληση, πολύ περισσότερο η όχληση που δημιουργείται από τα  Jet Ski, παρακαλούμε να ενεργήσετε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας για την αλλαγή της διαδρομής ώστε να εξαιρεθεί το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου από τη μεγάλη αυτή όχληση που θα προκαλέσει προβλήματα στις ενδημούσες εκεί φώκιες. Εξάλλου αυτό επιβάλλεται και από τη νομοθεσία που διέπει το Θαλάσσιο Πάρκο”.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Χωρίς να απαντά επί της ουσίας, η δημοτική αρχή Βόλου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της τα ακόλουθα:

Φιλότιμες, όσο μπορεί να χαρακτηριστούν ως τέτοιες, προσπάθειες καταβάλλουν τα εναπομείναντα μέλη του σωματείου – σφραγίδα, με την βαρύγδουπη ονομασία «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» για να υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται σε αυτό τον τόπο, όποια μορφή κι αν αυτή έχει.
Τώρα με αστεία επιχειρήματα προσπαθούν να φέρουν εμπόδια στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος των αγώνων Jet Ski, πείθοντάς μας ακόμη περισσότερο για την ιδιοτέλεια των προθέσεων τους.
Είναι γνωστές σε όλους, σε αυτή την πόλη, οι σχέσεις τους, πολιτικές τε και άλλες, με αποτυχημένους και «πικραμένους» πολιτικούς, που τέθηκαν οριστικά στο περιθώριο με λαϊκή εντολή, κάτι που φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει. Όμως αυτούς και τους πρώην «συντρόφους» έχει ξεπεράσει η ίδια η κοινωνία, που περιμένει συγκεκριμένες και τολμηρές πρωτοβουλίες για να βγει ο τόπος από την υπανάπτυξη και την μιζέρια που τύποι σαν κι αυτούς συνέργησαν αποφασιστικά για να φτάσει.
Εμείς ως Δημοτική Αρχή, παρά τις τρικλοποδιές και τις διάφορες αθλιότητες, συνεχίζουμε να τολμούμε, με διοργάνωση παγκόσμιων γεγονότων, που φέρνουν την πόλη μας σε σημαντική θέση και στον αθλητικό τουρισμό. Αυτοί ας μείνουν στην μιζέρια τους

ΥΓ. Πραγματικά δεν βλέπουν ότι δεν υπάρχει έστω και μια πολυσύχναστη παραλία που να μην διαθέτει πέντε – δέκα Jet Ski για την αναψυχή των λουομένων; Το πρωτάθλημα τους ενόχλησε; Και ότι ακόμη μια απλή βάρκα με εξωλέμβια μηχανή έχει περισσότερο βύθισμα από ένα Jet Ski;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το