Κόσμος

Η Αυστρία ζητά από την Κομισιόν να καλύψει το κόστος για τους επιπλέον πρόσφυγες

metanastes.6.2.708

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ζήτησε από την Κομισιόν 600 εκατ. ευρώ, για να καλύψει το κόστος των επιπλέον προσφύγων.

Η Αυστρία είχε υπολογίσει ότι θα δεχθεί 35.000 αιτούντες ασύλου, με ετήσιο κόστος 11.00 ευρώ το άτομο, αλλά υποδέχθηκε 90.000 πρόσφυγες το 2015, σύμφωνα με την επιστολή που εστάλη στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Λαμβάνοντας υπόψη την προσφυγική κρίση, είναι πλέον καιρός η Κομισιόν να επανέλθει στην κανονική λειτουργία της, ως ανεξάρτητος θεσμός που εκπροσωπεί το γενικό συμφέρον της κοινότητας και να αρχίσει να λειτουργεί έτσι», ανέφερε ο Σέλινγκ στην επιστολή, μέρος της οποίας δημοσίευσε η Kurier.

Πέρυσι, η Αυστρία και η Γερμανία άνοιξαν τα σύνορά τους για εκατοντάδες χιλιάδες που έφταναν στην Ευρώπη, οι περισσότεροι από τη Συρία. Παρά την αρχική συμπαράσταση στους πρόσφυγες, η ανησυχία για την εισροή τροφοδότησε την ενίσχυση της υποστήριξης στην ακροδεξιά στην Αυστρία. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βιέννη ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τις απελάσεις των μεταναστών προς χώρες τις οποίες θεωρεί ασφαλείς.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το