Τοπικά

Η αδερφή της τουρίστριας που τη δάγκωσε φώκια στην Αλόννησο: “Δεν προσπάθησε να την χαϊδέψει”

Δύσκολες στιγμές πέρασε μια τουρίστρια στην Αλόννησο μετά από επίθεση που δέχτηκε από φώκια.
Η αδερφή της μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS για τα όσα έγιναν μπροστά στα μάτια της.  Η 50χρονη και η αδελφή της, έφτασαν στο σημείο μαζί με δύο μέλη από το πλήρωμα του σκάφους και έπεσαν για μπάνιο στην θάλασσα.

«Μπήκαμε στο πλοίο γύρω στις 4 το απόγευμα και απλά θέλαμε να κολυμπήσουμε εκεί και να χαλαρώσουμε στο νερό. Και μετά θέλαμε να πάμε με το πλοίο στην άλλη πλευρά του νησιού και να διανυκτερεύσουμε εκεί. Η αδερφή μου ήταν η πρώτη που μπήκε στο νερό και απλά κολυμπούσαμε από τη μία πλευρά στην άλλη. Ξαφνικά ακούσαμε την αδερφή μου να ουρλιάζει. Δύο άτομα από το προσωπικό του πλοίου πήγαν κατευθείαν σε εκείνη και την έβαλαν πάνω σε μια σανίδα. Είχε δεχτεί δύο επιθέσεις από μια μεγάλη φώκια», ανέφερε στη μαρτυρία της.

Στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Η τραυματισμένη γυναίκα σφαδάζει από τους πόνους και μεταφέρεται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Εκεί, οι γιατροί βλέπουν τα τραύματά της στα πόδια και κρίνουν αναγκαία τη μεταφορά της σε νοσοκομείο του Βόλου.

Όπως λέει η αδερφή της, η 50χρονη δεν προσπάθησε να χαϊδέψει τη φώκια. Τονίζει πως όταν την είδε στο οπτικό της πεδίο κολύμπησε για να απομακρυνθεί αλλά δεν τα κατάφερε.
«Δεν έκανε τίποτα κακό, απλά κολυμπούσε στο νερό. Είδε ότι η φώκια ήταν μεγάλη, προσπάθησε να κολυμπήσει μακριά πίσω στο πλοίο, αλλά η φώκια της επιτέθηκε» είπε.

Οι εικόνες που περιγράφει στο LIVE NEWS έχουν γίνει στο νησί της Αλοννήσου κεντρικό θέμα συζήτησης. Ψαράς που γνωρίζει τα νερά όσο λίγοι, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι διάσημες φώκιες, έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα. «Έχουμε πάρα πολλές φώκιες. Έχουν τριπλασιαστεί. Μας κάνουν ζημιά».

Πάντως για την ώρα, οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από φώκιες είναι εξαιρετικά σπάνιες και κόντρα στον κανόνα που θέλει τα πανέμορφα θηλαστικά της περιοχής εξοικειωμένα με τους ανθρώπους.  Πλέον η 50χρονη βρίσκεται κοντά στην αδερφή της και προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε στη θάλασσα της περιοχής.

Πηγή: MEGA

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το