Τοπικά

Η άδεια του χειριστή στο ακτινολογικό της Σκοπέλου οδηγεί τους ασθενείς στο Πολυϊατρείο ή ….στο κτηνιατρείο

Ενα από τα πολλά ευτράπελα του συστήματος Υγείας  βιώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι κάτοικοι της Σκόπελου, καθώς όταν απαιτηθεί θα βγάλουν ακτινογραφίες στο πολυϊατρείο ή  σε κτηνιατρείο, όπως συνέβαινε πριν δύο χρόνια αφού ο μοναδικός χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος στο κέντρο Υγείας έλαβε 20ημερη άδεια.
Στο νησί λειτουργεί τα τρια τελευταία χρόνια ιδιωτικό πολυϊατρείο και κτηνιατρείο , με τη διεύθυνση του Κέντρου Υγείας να ζητεί επιπλέον στελέχωση της θέσης ακτινολόγου, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι και επισκέπτες.
Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας δηλώνει αδυναμία, διότι κανείς από το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν ξέρει να χειριστεί το ακτινολογικό μηχάνημα.
Οι γιατροί δεν συστήνουν  στους ασθενείς να μεταβαίνουν σε κτηνιατρείο για ακτινογραφίες, ωστόσο πηγαίνουν με δική τους πρωτοβουλία, όταν ο μοναδικός παρασκευαστής του Κέντρου Υγείας απουσιάζει σε κανονική άδεια.  Το Πολυιατρείο αναγκάστηκε να λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο για να εξυπηρετεί τους ασθενείς. Το Κέντρο διαθέτει  έναν και μοναδικό παρασκευαστή, ο οποίος είναι εργαζόμενος και δικαιούται να πάρει την άδειά του. Πρόβλεψη για δεύτερο που να τον αναπληρώνει δεν υπάρχει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το