Θ Plus

Huawei: Το λογισμικό που θα «σκοτώσει» το Android έτοιμο το φθινόπωρο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στο νέο λογισμικό της Huawei, γνωστό και ως Hongmeng OS ή Ark OS, όπως θα λέγεται εκτός Κίνας,
Το λογισμικό έχει αρχίσει να αναπτύσσεται από 2012 και γίνονται έντονες προσπάθειες να είναι έτοιμο το επόμενο φθινόπωρο. Ήδη ένα εκατομμύριο συσκευές έχουν σταλεί σε developers στη Κίνα (και όχι μόνο) για δοκιμές συμβατότητας με το Android.

Η Huawei έχει την υποστήριξη των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στην Κίνα. Τόσο η Tencent όσο και η Xiaomi και η OPPO στηρίζουν τη δημιουργία του νέου λογισμικού!
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, το νέο λειτουργικό σύστημα είναι 60% πιο γρήγορο από το Android και πλήρες συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές (κανονικές και web).
Όσον αφορά την εμφάνιση, το Hongmeng OS δεν θα διαφέρει από το λειτουργικό που βλέπουν και χειρίζονται σήμερα οι κάτοχοι των συσκευών της Huawei. Το μόνο θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα πλέον είναι το Google Play. Όμως στην Κίνα υποστηρίζονται ήδη διάφορα εναλλακτικά App Stores, συμβατά με το Google Play.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ark OS θα κάνει την πρώτη εμφάνισή του στο Huawei Mate 30 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αρχικά μόνο στην Κίνα, μιας και η Huawei έχει ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει το δικό της λειτουργικό σύστημα μόνο στη περίπτωση που οριστικοποιηθεί η απαγόρευση των Η.Π.Α.
Σε κάθε περίπτωση, όταν η Huawei δημιουργήσει το δικό της λειτουργικό, και ειδικά εάν αυτό θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας εφαρμογών που είναι και στο Android, η Google και το δημοφιλές λογισμικό της αναμένεται να χάσει από τη μια μέρα στην άλλη ένα δισεκατομμύριο χρήστες στην Κίνα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το