Ελλάδα

Hot spot στον Καραβόμυλο: Ομάδες περιφρούρησης και μαύρες σημαίες από τους κατοίκους

Δεν κάνουν πίσω οι κάτοικοι του Καραβομύλου και της Ανατολικής Φθιώτιδας στο θέμα της δημιουργίας hot spot στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο καυσίμων «Γεώργιος Παπαποστόλου».
Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/9) στην πλατεία Καραβομύλου, πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, οι κάτοικοι δεν δέχονται τις ειλημμένες αποφάσεις του Υπουργού, ενώ δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων, ενώ αξιολογούν ως πρόχειρη λύση τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου που δε λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία.

Όπως ειπώθηκε στην εν λόγω συνέλευση, οι κάτοικοι σκέφτονται να προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και του λιμανιού της Στυλίδας, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια Χρυσοχοΐδη.
Παράλληλα, συμφώνησαν σε μαζικές κινητοποιήσεις, ενώ μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το