Κόσμος

Hoax η είδηση ότι πέθανε ο Στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς

Το μεσημέρι της Τρίτης τον γύρο του διαδικτύου έκανε η είδηση ότι ο -επονομαζόμενος, από υποστηρικτές του- «αρχιστράτηγος της Ορθοδοξίας, Ράτκο Μλάντιτς, βρέθηκε νεκρός στο κελί του», ενώ αυτή την είδηση την επιβεβαίωνε -μέσω Twitter- η υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας, Μπισέρα Τούρκοβιτς.

Με μια προσεκτική ανάγνωση γίνεται άμεσα σαφές πως αυτός ο λογαριασμός στο Twitter δεν ανήκει στην υπουργό Εξωτερικών, αλλά τον δημιούργησε ο γνωστός φαρσέρ-δημοσιογράφος Τομάσο Ντε Μπενεντέτι ο οποίος, στο παρελθόν, έχει ανακοινώσει τον θάνατο πολλών επωνύμων.

Για να ακολουθήσει λίγο μετά η… επίσημη διάψευση από τον ίδιο τον φαρσέρ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ράτκο Μλάντιτς τον Νοέμβριο του 2017 είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο της Χάγης ως εγκληματίας πολέμου, για τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Βοσνίας, από το 1992 έως το 1995. Στο δικαστήριο τον είχαν παραπέμψει οι εχθροί του. Το πρώτο κατηγορητήριο κατά του Μλάντιτς απαγγέλθηκε στις 26 Ιουλίου του 1995 και διευρύνθηκε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Για περίπου 16 χρόνια περίπου διέφευγε της σύλληψης. Στις 26 Μαΐου του 2011 ο Μλάντιτς συνελήφθη στο χωριό Λαζάρεβο στη βορειοανατολική Σερβία και στις 31 Μαΐου εκδόθηκε στο δικαστήριο της Χάγης. Η δίκη του ξεκίνησε τον Μάιο του 2012.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το