Ελλάδα

Οι Hi-Tech ελληνίδες που νικούν την κρίση

gimaikes

Ακόμα και σήμερα η γυναικεία επιχειρηματικότητα προσκρούει στα στερεότυπα της ανδροκρατούμενης αγοράς.

Μπορεί πολλές γυναίκες να βρίσκονται στα τιμόνια «αυτοκρατοριών» ή να κατέχουν θέσεις CEOs σε κορυφαίους ομίλους, όμως διεθνώς το φύλο παραμένει μειοψηφία στα «ρετιρέ» της εταιρικής ιεραρχίας. Ωστόσο, στον νέο «γενναίο» κόσμο των τεχνολογιών, αυτό το παρωχημένο στάτους φαίνεται ότι θα ανατραπεί.

Δεν είναι μόνο το παράδειγμα της Μαρίσα Μάγερ, διευθύνουσας της Yahoo, που αποτέλεσε την πιο ηχηρή «μεταγραφή» στον πλανήτη-τεχνολογία όταν μεταπήδησε από την Google το 2012. Εκατοντάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο βρίσκουν στην ψηφιακή αγορά πρόσφορο έδαφος χωρίς «αγκυλώσεις» για να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Για την ώρα, οι γυναίκες που «τρέχουν» start-up επιχειρήσεις δεν είναι περισσότερες από τους άνδρες, ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν το πεδίο ιδανικό, αφού εδώ η «καλή ιδέα» δεν έχει… γένος! Πρόσφατα, η εντυπωσιακή σταρ του Χόλιγουντ Εύα Λονγκόρια μίλησε στο φημισμένο WebSummit του Δουβλίνου, παροτρύνοντας τις γυναίκες να ανοίξουν τα φτερά τους ηλεκτρονικά. «Ζούμε σε μια παγκόσμια κοινότητα και η τεχνολογία είναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστείτε τις ιδέες σας», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια απευθύνθηκε στις hi-tech κυρίες του ακροατηρίου: «Θέλω να προκαλέσω όλες τις γυναίκες εδώ σήμερα να γίνουν μέντορες…»

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το