Τοπικά

H υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας διέκοψε τις εργασίες στον Άναυρο για να προστατευθούν οι γραμμές του τρένου

Παράλογη και καταχρηστική ενέργεια, που μόνο σαν προσπάθεια κοινωνικής νομιμοποίησης και δικαιολόγησης της καλά αμειβόμενης θέσης που κατέχει, χαρακτηρίζει ο Δήμος Βόλου την απόφαση της  προϊστάμενης της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, κ. Ρέα Γεωργίου, για  διακοπή των εργασιών του Δήμου στην περιοχή του Αναύρου, προκειμένου να προστατευθούν οι γραμμές του “Μουτζούρη”. Ο δήμος Βόλου την απειλεί με μηνήσεις και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ουδόλως επιθυμούμε να της χαλάσουμε την εντύπωση που έχει, και μαζί τη διάθεση να νιώσει σημαντική, αλλά οφείλουμε να την ενημερώσουμε, και μαζί όλους τους πολίτες, ότι στις γραμμές, στο συγκεκριμένο σημείο των εργασιών, ουδεμία παρέμβαση γίνεται που θα συντελούσε στην καταστροφή τους. Σε αντίθεση μάλιστα με το υπόλοιπο δίκτυο σε μεγάλα τμήματα της πόλης που είτε έχουν καλυφθεί από άσφαλτο, είτε από διάφορα αντικείμενα που τοποθετούν ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν τον χώρο, εδώ με τις εργασίες που εκτελούνται προστατεύονται και αναδεικνύονται με τη γενικότερη αισθητική ανάπλαση της; περιοχής.

Τα κίνητρα της εν λόγω υπαλλήλου δεν μας είναι άγνωστα και δεν γίνονται αποδεκτά. Και άλλοι σε αντίστοιχες θέσεις, κατά το παρελθόν, χωρίς επιτυχία βέβαια, προσπάθησαν να ακυρώσουν έργα και παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Για το λόγο αυτό τέτοιου είδους “σήματα” δεν είναι ικανά να μας αποτρέψουν, πάντα σε νόμιμα πλαίσια, όπως τώρα, να επιτελέσουμε το καθήκον μας βάσει της εντολής του λαού και όχι της διάθεσης της κάθε Γεωργίου.

Εφεξής για την προστασία των καλώς εννοουμένων συμφερόντων του Δήμου και της πόλης μας θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη με μηνύσεις και αγωγές κατά όσων παρεμποδίζουν την εκτέλεση νόμιμων εργασιών και επιχειρούν να υπονομεύσουν την καθημερινή μας προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών του Βόλου.

Σημ. Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από την ίδια περιοχή για να διαπιστώσουν όλοι οι πολίτες την προστασία των μνημείων για τα οποία η κ. Γεωργίου αμείβεται, όταν η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών , και λόγω πανδημίας, υποφέρει για να διασφαλίζει το μισθό της… και περιμένουμε την απάντησή της για το τι ακριβώς έπραξε σε αυτές τις περιπτώσεις, κινούμενη βεβαίως από την ίδια ευαισθησία…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το