Τοπικά

H Βολιώτισσα Γεωργία Φράγκου πρώτευσε στους χωροτάκτες

Τον όρκο στην τελετή ορκωμοσίας των τελειόφοιτων από Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες στην Πολυτεχνική Σχολή, διάβασε η Βολιώτισσα Γεωργία Φράγκου.
Η απόφοιτη πλέον Γεωργία Φράγκου συγκέντρωσε βαθμολογία οκτώ τον υψηλότερο μεταξύ των αποφοιτησάντων. «Μεγάλη ήταν η συγκίνηση και η χαρά όλων όσοι παρευρέθηκαν στη τελετή απονομής των διπλωμάτων. Καθηγητές, συγγενείς και φίλοι ήταν κοντά μας σε μια άκρως σπουδαία στιγμή της ζωής μας, για να μας συγχαρούν και να μας επιβραβεύσουν» δήλωσε η ίδια.
Αναφερόμενη στην προσπάθεια που κατέβαλε για την απόκτηση του πτυχίου και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό τόνισε πως «στο τμήμα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, πολλές ώρες μαθημάτων, προσωπικό διάβασμα, υπολογιστική-μαθηματική ικανότητα και οξυμένη κριτική, συνθέτη σκέψη. Πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να σταματήσεις τη προσπάθεια, πρέπει να ανταπεξέλθεις, να βάλεις όλη σου τη δύναμη. Σε κάθε εβδομάδα υπήρχαν μέρες που πηγαίναμε στη σχολή πολύ πρωί και φεύγαμε αργά το βράδυ. Αυτό σημαίνει περίπου 15 ώρες εργασίας. Προσωπική δουλειά και στο σπίτι όμως, χωρίς σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες. Με λίγα λόγια για να τα καταφέρεις πρέπει να αφιερωθείς! Σχολή που απαιτεί την αφιέρωση και την προσοχή σου. Οι βαθμοί σε καμία περίπτωση δε χαρίζονται. Γεγονός, που αναγνωρίζεται και από τους καθηγητές μας».
Ερωτηθείσα για την επιστήμη που σπούδασε, απάντησε «πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστήμη της μηχανικής, με τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς, να προσφέρουμε στην κοινωνία, όταν υπάρχει ανάγκη. Οι «γιατροί της πόλης» όπως αποκαλούνται οι Πολεοδόμοι Μηχανικοί, αφού γνωματεύουμε, αναγνωρίζουμε τις ανάγκες και στη συνέχεια εξυγιαίνουμε τον χώρο, με γνώμονα την κοινωνική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την οικονομική ευημερία».

Πολλές προοπτικές
Για την επόμενη μέρα μετά την αποφοίτηση και την αναζήτηση εργασίας η Γεωργία Φράγκου σημείωσε πως «προφέρονται πολλές και διάφορες προοπτικές εξέλιξης και αυτό γιατί το φάσμα του αντικειμένου είναι ευρύ. Εκπόνηση χωροταξικών, πολεοδομικών, περιβαλλοντικών, συγκοινωνιακών, τοπογραφικών, αρχιτεκτονικών και κοινωνικοοικονομικών μελετών, μελέτες τουριστικής ανάπτυξης και σχέδια μάρκετινγκ του τόπου, διαχείριση και προγραμματισμός δημοσίων έργων, δικτύων υποδομής, επενδύσεων και ειδικών γεγονότων, χωροθέτηση επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων, διαχείριση και αξιολόγηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδύσεων, εφαρμογή μεθόδων τηλεπισκόπισης, εκτιμήσεις ακίνητων είναι κάποια από τα πεδία που μπορεί να ασχοληθεί ένας Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης».
Ο επόμενος στόχος της είναι ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. «Θα προσπαθήσω να διευρύνω τους ορίζοντές μου και το γνωσιακό μου πεδίο όσο περισσότερο μπορώ και πάντα με τη βοήθεια του Θεού. Το ποσό γρήγορα θα επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα θα το δείξει ο χρόνος και οι ευκαιρίες που θα μου δοθούν» τόνισε η Γεωργία και κατέληξε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για άλλη μια φορά στην οικογένειά μου και στους καθηγητές του τμήματός μου για τη συνεχή εκπαίδευση και για όλη την υποστήριξη, τη συμπαράσταση σε αγωνίες και την καθοδήγηση που προσέφεραν απλόχερα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου. Τα λόγια μου είναι λίγα για την ευγνωμοσύνη που θέλω να εκφράσω σε όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μου και με προετοίμασαν για το επόμενο βήμα στη ζωή μου».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του ΝΟΒΑ στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων και τα παιδιά…

29 Μαΐου 2024

ΑΠΟΒ: Γενική Συνέλευση στις 14 Ιουνίου

Τα μέλη της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βόλου (Α.ΠΟ.Β.) καλούνται στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που θα…

29 Μαΐου 2024

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 23χρονος Λαρισαίος που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 23χρονος που προχθές το βράδυ έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου…

29 Μαΐου 2024

Αυτός είναι ο άντρας που σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο έξω από τα Φάρσαλα

Νεκρός είναι ο Αναστάσιος Σπέντζος, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στους…

29 Μαΐου 2024

Σήμερα στον Εισαγγελέα ο 53χρονος για το επεισόδιο στο Μ. Περιβολάκι

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 53χρονος που συνελήφθη χθες βράδυ για πρόκληση σωματικών…

29 Μαΐου 2024

ΚΑΡΑΤΕ: Στο Βαλκανικό η Ματσάγγου

Η αθλήτρια του Γιάννη Στεφάνου Αντωνία Ματσάγγου, μετά την επιτυχία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε…

29 Μαΐου 2024