Τοπικά

H τέχνη του τατουάζ με πολλά στυλ για ηλικίες 18 έως …75 ετών – Χιλιάδες δημιουργίες από τον Θεόφιλο Αμπατζή

Ο tattoo artist Θεόφιλος Αμπατζής ή Τheo, όπως είναι ευρύτερα γνωστός, τα τελευταία εννιά χρόνια ασχολείται με την τέχνη του τατουάζ. Ο 31χρονος καλλιτέχνης, με καταγωγή από τη Νέα Αγχίαλο, από το 2014 λειτουργεί στον Βόλο το «Descendink Tattoo Studio». Από τότε που εντρύφησε στη δερματοστιξία, έχει φτιάξει χιλιάδες tattoos σε όσους τον εμπιστεύτηκαν, αντλώντας την έμπνευσή του μέσα από μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων και στυλ.

Όσοι γνωρίζουν καλύτερο τον Theo, ξέρουν πως μέχρι στιγμής οι μεγάλες του αγάπες είναι τρεις: Η ζωγραφική, η μουσική και τα τατουάζ. Η έφεσή του στο σχέδιο υπήρξε καταλυτική να αφοσιωθεί στα tattoos και παρότι αυτοδίδακτος, έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένος για το επίπεδο της δουλειάς του.

Όσο για την πρότερη καλλιτεχνική του πορεία; Επί σειρά ετών υπήρξε κιθαρίστας των «Descending», μίας μέταλ μπάντας που «όργωσε» τις σκηνές σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στο συγκρότημα «Hidden In The Basement». Η αγάπη του για τους «Descending» παραμένει ανεξίτηλη, αφού έτσι εμπνεύστηκε και την επωνυμία του studio που διατηρεί κάνοντας ένα λογοπαίγνιο στα αγγλικά με τη μελάνη (ink).

Για τον Θεόφιλο Αμπατζή, κομβικό σημείο στο να στραφεί επαγγελματικά σ’ αυτό που κάνει μέχρι σήμερα, ήταν τα τατουάζ του τραγουδιστή των «Descending», που τον έκαναν να πάρει την απόφασή του να ασχοληθεί πιο εντατικά με τη δερματοστιξία. «Βλέποντας τότε τα tattoos που είχε κάνει πάνω του, μου άρεσε η ιδέα. Άρχισα να μελετώ περισσότερα πράγματα. Στην αρχή δοκίμασα με μερικά kits από το E-bay και έκανα κάνα δυο φίλους, τα οποία βγήκαν καλά διορθώνοντας στην ουσία κάποια παλιότερα tattoos που είχαν. Φυσικά με βοήθησε πολύ ότι είχα αντίληψη στο σχέδιο από μικρός κι έτσι δεν δυσκολεύτηκα», αποκάλυψε ο νεαρός καλλιτέχνης για το πώς ξεκίνησαν όλα στις αρχές του 2012.

Ο πλουραλισμός στα tattoos που έχει ολοκληρώσει και για τα οποία έχει αφιερώσει αμέτρητες ώρες, προσφέρει ένα επιπλέον κίνητρο στον Theo: «Κάθε τατουάζ είναι και στην ουσία μία καινούργια ζωγραφιά. Μιλάμε για μια δουλειά άκρως δημιουργική και πάντοτε προσθέτεις την πινελιά σου σ’ ένα σχέδιο που κάποιος θα το έχει επάνω του για πάντα και θα το χαίρεται, ενώ παίζει ρόλο και η ελευθερία που σου προσφέρει ο κάθε πελάτης. Από εκεί και πέρα, στον δικό μας χώρο ποτέ δεν παύεις να εξελίσσεσαι, με την απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, πάντοτε να ακολουθείς τις σωστές τεχνικές που καθιστούν καλό ένα tattoo».


Όσο για τις προτιμήσεις των Βολιωτών; «Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τάσεις», υπογράμμισε, για να προσθέσει: «Πλέον είναι πολλά τα στυλ που επιλέγει ο κόσμος. Σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ το internet και μου ζητάνε τα πάντα. Ρεαλιστικά, old school (σ.σ. τατουάζ της κλασικής σχολής με έντονο μαύρο περίγραμμα και περιορισμένη παλέτα χρωμάτων), μονογράμματα κ.ά. Ανάλογα το γούστο του καθενός. Κάποιος θέλει ένα διακριτικό τατουάζ, άλλος ενδιαφέρεται για περισσότερα και να φαίνονται επάνω του».


Ανάλογα μεγάλο είναι και το εύρος των ηλικιών όσων προσέρχονται στο «Descendink»: «Από δεκαοκτώ χρόνων μέχρι όσο πάει. Μια φορά έκανα tattoo σ’ έναν 75χρονο, ο οποίος ζήτησε μάλιστα μεγάλα σχέδια με ιππότες. Επιπλέον, υπάρχει ο εξής κανόνας: Εάν κάποτε κάνεις το πρώτο, δύσκολα σταματάς. Βλέπεις ότι σου αρέσει, αφού πάνω απ’ όλα το tattoo είναι θέμα ψυχολογίας κι έτσι θα προκύψουν το δεύτερο, το τρίτο και ούτω καθ’ εξής. Αρκεί βέβαια να κάνεις σωστή επιλογή στον artist, να ελέγξεις άλλες δουλειές του και εφόσον σου εμπνέει εμπιστοσύνη, να προχωρείς».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεσολόγγι: Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στην κ. Αθηνά για τη δωρεά ασθενοφόρου – «Πούλησα ένα χωράφι για να το πάρω»

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ προστέθηκε στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου και αποτελεί δωρεά της…

24 Νοεμβρίου 2023

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΣΔΥ Βόλου

Σημαντική ήταν η Πέμπτη 9 Νοεμβρίου για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου με διπλή δράση,…

24 Νοεμβρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα για…

24 Νοεμβρίου 2023

Συνδρομητική τηλεόραση: Ισχυρό χτύπημα κατά της «πειρατείας» – Συλλήψεις για παράνομους αποκωδικοποιητές

Κατάστημα στον Πειραιά εντόπισαν οι αρχές το οποίο ενώ υποτίθεται δραστηριοποιούταν στην πώληση ηλεκτρονικών ειδών,…

24 Νοεμβρίου 2023

Cyber Monday: 13 συμβουλές για ασφαλείς διαδικτυακές αγορές

Από Black Friday σε Cyber Monday και οι προσφορές «τρέχουν»! Το λιανικό εμπόριο χορεύει σε...…

24 Νοεμβρίου 2023

Περιφέρεια Θεσσαλίας-Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

  Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο…

24 Νοεμβρίου 2023