Αθλητισμός

H σχολή της Αγ. Παρασκευής xρησιμοποιεί ειδική αθλητική πλατφόρμα για τις κατ’ οίκον προπονήσεις των αθλητών

Η σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής Βόλου πρωτοπορεί με την εφαρμογή του XPS, μιας ολοκληρωμένης αθλητικής πλατφόρμας που χρησιμοποιούν μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού, όπως η Μπαρτσελόνα και λειτουργεί ως… δώρο για τις κατ΄ οίκον προπονήσεις των αθλητών της.
O πρόεδρος του συλλόγου Γεράσιμος Σαρρής, οι υπεύθυνοι Αλέξης και Στέλιος Μαλακασιώτης και ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Μπράτσος έλυσαν κάθε απορία για το XPS, μιλώντας στο gazzeta.gr.
Αρχικά, ανέλυσαν τη φιλοσοφία της σχολής: «Σκοπός της σχολής Αγίας Παρασκευής Βόλου είναι η ποιοτική εκμάθηση των βασικών αρχών του ποδοσφαίρου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αγάπη για το παιχνίδι, τον αλληλοσεβασμό των συμμετεχόντων (παίκτες, προπονητές, διοικητικοί, γονείς), και τη θεσμοθέτηση αποτελεσματικών συνηθειών, που θα βοηθήσουν στην καλλιέργεια ενός σωστού αθλητή και μιας υγιούς προσωπικότητας. Τα ζητούμενα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συνεχώς μεταβάλλονται και θέλουμε να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω μας παρέχοντας στους αθλητές και τους προπονητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Η σχολή μας λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για 22 συναπτά έτη και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς οργανισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, έχοντας στο δυναμικό της πάνω από 250 αθλητές και αποφοίτους που αγωνίζονται σε κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο, όπως ο Αλέξανδρος Κατράνης στον Ατρόμητο όπως και άλλοι αθλητές σε ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό Πειραιώς, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΝΠΣ Βόλος κ.α.».

Ακολούθως εξήγησαν τι είναι το XPS: «Το XPS Network είναι όπως προαναφέρθηκε μια ολοκληρωμένη αθλητική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ευρέως από αθλητικούς συλλόγους όλων των αθλημάτων . Είναι ένα πρόγραμμα που εστιάζει στους πιο απαραίτητους άξονες λειτουργίας ενός αθλητικού οργανισμού δηλαδή την οργάνωση, τον σχεδιασμό, την ανάλυση και την επικοινωνία. Το XPS Network είναι μια πλατφόρμα λογισμικού, η οποία εξοικονομεί χρόνο σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες και ταυτόχρονα τους παρέχει επικοινωνία, οργάνωση, στατιστικά και όλα τα απαραίτητα προπονητικά εργαλεία σε ένα μέρος, με πρόσβαση από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή. Καλύπτει δηλαδή συνολικά όλα τα στοιχεία που μπορεί να χρειάζεται ένας αθλητής, προπονητής, παράγοντας.
Η Μπαρτσελόνα όπως και άλλα μεγάλα κλαμπ χρησιμοποιούν το XPS Network, όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει από τον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας.
Το εφαρμόσαμε πειραματικά στην ομάδα Κ14 της σχολής με θετικά αποτελέσματα και αποφασίσαμε τη χρήση του».

Τέλος, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη χρησιμότητα της συγκεκριμένης πλατφόρμας: «Με το XPS Network βρίσκονται όλα σε ένα μέρος και είναι προσβάσιμα και επεξεργάσιμα από όλους τους προπονητές από οποιαδήποτε συσκευή. Για παράδειγμα ο τεχνικός διευθυντής μπορεί να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο το προπονητικό ασκησιολόγιο , το παρουσιολόγιο και τα στατιστικά όλων των ομάδων και αθλητών από οπουδήποτε. Όλα τα έγγραφα καταχωρούνται σε ένα μέρος με πρόσβαση από οπουδήποτε και απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο. Φανταστείτε πόσο μειώνεται η γραφειοκρατία. Διαθέτει λογισμικά αξιολογήσεων αθλητών , καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων, αυτοματοποίησης στατιστικών από τεστ, μετρήσεις κ.λπ.)
Εύκολη κοινή χρήση υλικού με τους παίκτες. Οποιοδήποτε μέσο (όχι μόνο βίντεο, π.χ. αρχεία pdf, χρονοδιαγράμματα κ.λπ.). Προγραμματίζονται οι ομαδικές και οι ατομικές προπονήσεις και είναι εφικτή η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μεταξύ του προπονητικού επιτελείου και των παικτών με διαμοιρασμό πληροφοριών και αρχείων. Για κάθε αθλητή καταρτίζεται προφίλ με λεπτομερή στατιστικά όλων των δεδομένων και δυνατότητα παρακολούθησης των αξιολογήσεων των αθλητών και λήψης αυτόματα γραφικών αναφορών για ενημέρωση αθλητών ή γονέων.
Ως προς τις καινοτομίες χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι: Οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την προπόνηση της ημέρας και να προετοιμάζονται νοητικά. Εξοικονομείται έτσι σημαντικός χρόνος από την προπόνηση για τις επεξηγήσεις των ασκήσεων. Οι αθλητές ενημερώνουν με το πάτημα ενός πλήκτρου για την παρουσία τους ή απουσία τους από την προπόνηση. Οι έκτακτες αλλαγές προγραμμάτων και οποιαδήποτε επικοινωνία γίνεται με άμεση ενημέρωση.
Αυτό που προκαλεί σε όλους ευχάριστη έκπληξη είναι το γεγονός ότι αν μας ρωτήσουν ποιες ασκήσεις εκτέλεσε για παράδειγμα η Κ11 της σχολής μας σε μια οποιαδήποτε ημερομηνία μπορούμε σε λίγα λεπτά να τις παρουσιάσουμε με εικόνες και βίντεο.
Τέλος, δεδομένης της διαμορφωθείσης κατάστασης με τα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του COVID-19, το XPS λειτούργησε σαν δώρο για τους αθλητές της σχολής μας διότι συνεχίστηκε κανονικά η καθημερινότητά μας έστω και αν μένουμε σπίτι. Στους αθλητές αποστέλλεται σε καθημερινή βάση ειδικό και εξατομικευμένο ασκησιολόγιο το οποίο ελέγχουμε και αξιολογούμε τη χρήση του και την επάρκειά του με τη βοήθεια του XPS».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το