Τοπικά

H πρόταση χωροταξικής κατανομής μαθητών από τα δημοτικά σχολεία στα Γυμνάσια της Μαγνησίας

Η χωροταξική κατανομή μαθητών από τα δημοτικά στα γυμνάσια συζητήθηκε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τη συμμετοχή των διευθυντών των Γυμνασίων του Νομού. Μετά την κατάθεση της πρότασης για την κατανομή από την Διεύθυνση, οι διευθυντές των γυμνασίων είχαν την ευκαιρία στη σημερινή σύσκεψη να επισημάνουν τις παρατηρήσεις τους πάνω στο σχέδιο που θα λάβει την τελική του μορφή το επόμενο διάστημα, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά και να κάνουν προτάσεις.

Σημειώνεται ότι η πρόταση κατανομής βασίστηκε στη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης των μαθητών και μαθητριών του δημοτικού σχολείου από την Πρωτοβάθμια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με σχολικοκεντρικό γνώμονα, δηλαδή σύμφωνα με την χωροταξική κατανομή των δημοτικών σχολείων. Αυτός ο τρόπος κατανομής στοχεύει στην κατά το δυνατό ομαλή μετάβαση όλων των μαθητών ενός δημοτικού σχολείου σε αντίστοιχο γυμνάσιο. Η προτεινόμενη χωροταξική κατανομή καλύπτει σχολικοκεντρικά το 95% των περιπτώσεων των σχολείων.

Αυξημένος ο αριθμός των αποφοίτων δημοτικών
Το ευχάριστο φέτος είναι η αύξηση των απόφοιτων από τα δημοτικά σχολεία του νομού, σε ποσοστό 15%.
Έτσι φέτος θα αποφοιτήσουν 270 μαθητές περισσότεροι τον Ιούνιο από τα δημοτικά και θα κατανεμηθούν σε γυμνάσια και θα δημιουργηθούν πέντε νέα τμήματα στο κέντρο του Βόλου.

«Θα ακολουθήσει όμως μείωση του μαθητικού δυναμικού τη χρονιά 2021-2022. Ο σχεδιασμός μας θα γίνει έτσι ώστε να μην θιγεί η λειτουργία των σχολείων» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης. Πρόσθεσε ότι η μείωση θα γίνει περισσότερο αισθητή την μεθεπόμενη χρονιά καθώς με 200 μαθητές λιγότερους, με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα λιγότερο.
«Μείον 200 μαθητές είναι σαν να κλείνει ένα σχολείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Η μεγαλύτερη πυκνότητα μαθητών παρατηρείται στις βόρειες και στις δυτικές συνοικίες του Βόλου ενώ μία μικρή μείωση υπάρχει στις νότιες και ανατολικές περιοχές. Ελαφρώς αυξημένος είναι ο αριθμός των μαθητών στις περιφερειακές σχολικές μονάδες.
«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν αρκετοί μαθητές που επανήλθαν από την Αλβανία» πρόσθεσε ο κ. Σαβελίδης.

Η προτεινόμενη χωροταξική κατανομή των μαθητών είναι:
Στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν οι μαθητές των 10ο Δ.Σ. Βόλου, 12ο Δ.Σ. Βόλου, 32ο Δ.Σ. Βόλου (βόρεια της Εθνικής Αντιστάσεως και προεκτάσεών της) και του Ι.Δ. Άγιος Ιωσήφ.

Στο 1Ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας προτείνεται να φοιτήσουν οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας, 2ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (Βόρεια Δορυλαίου- Παπάγου), 3ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (Βόρεια Δορυλαίου- Παπάγου), 9ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (Βόρεια Δορυλαίου- Παπάγου) και Ι.Δ. Άγιος Ιωσήφ.

Στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 4ο Δ.Σ. Βόλου, 5ο Δ.Σ. Βόλου (ανατολικά Περραιβού), 7ο Δ.Σ. Βόλου (μαθητές που διαμένουν μεταξύ Απόλλωνος και Σταδίου) και 22ο Δ.Σ. Βόλου.

Στο 2ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας οι μαθητές των 4ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (ανατολικά Ισιδώρου), 7ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας και 10ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας.

Στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 3ο Δ.Σ. Βόλου, 11ο Δ.Σ. Βόλου, 20ο Δ.Σ. Βόλου, Ι.Δ. Άγιος Ιωσήφ, 32ο Δ.Σ. Βόλου (Νότια της Εθν.Αντιστάσεως συμπεριλαμβανομένης και προεκτάσεων της), Ι.Δ. Αξιον Εστί.

Στο 3ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας οι μαθητές 4ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (δυτικά Ισιδώρου), 5ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, 8ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας και 11ο Ν.Ιωνίας.

Στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 9ο Δ.Σ. Βόλου, 23ο Δ.Σ. Βόλου, 27ο Δ.Σ.Βόλου, 28ο Δ.Σ. Βόλου

Στο 4ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας οι μαθητές των 31ο Δ.Σ. Βόλου (με σχολικό λεωφορείο), 6ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας

Στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 5οΔ.Σ. Βόλου (δυτικά Περραιβού), 6ο Δ.Σ. Βόλου, 8ο Δ.Σ. Βόλου, Ι.Δ. Αγιος Ιωσήφ

Στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 15ο Δ.Σ.Βόλου, 17ο Δ.Σ. Βόλου, 19ο Δ.Σ Βόλου και 24ο Δ.Σ Βόλου.

Στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο Δ.Σ. Βόλου, 16ο Δ.Σ. Βόλου, 25ο Δ.Σ. Βόλου, 30ο Δ.Σ. Βόλου, 2ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (Νότια Δορυλαίου –Παπάγου) και Ι.Δ. Αγίος Ιωσήφ.

Στο 8ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 2ο Δ.Σ. Πορταριάς –Άλλης Μεριάς (με σχολικό λεωφορείο), 7ο Δ.Σ. Βόλου (εκτός μαθητών που διαμένουν μεταξύ Απόλλωνος και Σταδίου), 21ο Δ.Σ. Βόλου.

Στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές των 13ο Δ.Σ.Βόλου, 14ο Δ.Σ. Βόλου, 3ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (νότια Δορυλαίου-Παπάγου), 9ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας (νότια Δορυλαίου –Παπάγου).

Στο 10ο Γυμνάσιο οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Αισωνίας, 2ο Δ.Σ. Αισωνίας, 3ο Δ.Σ. Αισωνίας, 18ο Δ.Σ. Βόλου (με σχολικό λεωφορείο), 29ο Δ.Σ. Βόλου (με σχολικό λεωφορείο).

Στο Γυμνάσιο Ιωλκού οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Πορταριάς, 26ο Δ.Σ. Βόλου, Δ.Σ Ιωλκού και Ι.Δ. Αγιος Ιωσήφ.

Στο Γυμνάσιο Αγριάς οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Αγριάς, 2ο Δ.Σ. Αγριάς, 3ο Δ.Σ. Αγριάς –Δράκειας.

Στο Γυμνάσιο Ν.Αγχιάλου οι μαθητές των 1ου Δ.Σ. Νέας Αγχιάλου και 2ο Δ.Σ. Νέας Αγχιάλου.

Στο Γυμνάσιο Κ. Λεχωνίων οι μαθητές των 1ου Δ.Σ. Αρτέμιδας και 2ου Δ.Σ. Αρτέμιδας.

Στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Αλμυρού (νότια Αχιλλέως –Αγ.Νικολάου), 2ο Δ.Σ. Αλμυρού (πλην όσων διαμένουν στην 111 Π.Μ.), 4Ο Δ.Σ. Αλμυρού (νότια Αχιλλέως-Αγ. Νικολάου, εκτός των μαθητών που έχουν μόνιμη κατοικία το Αϊδίνι και τη Βρύναινα), 5ο Δ.Σ. Αλμυρού.

Στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Αλμυρού (βόρεια Αχιλλέως –Αγ. Νικολάου) , 2ο Δ.Σ. Αλμυρού (όσων διαμένουν στην 111 Πτέρυγα Μάχης), 3ο Δ.Σ. Αλμυρού, 4ο Δ.Σ. Αλμυρού (βόρεια Αχιλλέως-Αγ. Νικολάου και όσοι μαθητές έχουν μόνιμη κατοικία Αϊδίνι και τη Βρύναινα), Δ.Σ. Βρύναινας.

Στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης οι μαθητές των Δ.Σ. Ευξεινούπολης, Δ.Σ. Ανάβρας και μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του Αλμυρού και μόνιμη κατοικία τους είναι το Κρόκιο και ο Ανθότοπος.

Στο Γυμνάσιο –Λυκειακές Τάξεις Σούρπης οι μαθητές των Δ.Σ. Σούρπης, Δ.Σ. Αμαλιάπολης.

Στο Γυμνάσιο Πτελεού οι μαθητές των Δ.Σ. Πτελεού, Δ.Σ. Αχιλλείου και Δ.Σ. Αγίων Θεοδώρων.

Στο Γυμνάσιο Βελεστίνου οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Φερών,2ο Δ.Σ. Φερών, 3ο Δ.Σ. Φερών Αγίου Γεωργίου, 4ο Δ.Σ. Φερών Αερινού.

Στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Κάρλας Στεφανοβικείου, 2ο Δ.Σ Κάρλας Ριζομύλου.

Στο Γυμνάσιο Καναλίων οι μαθητές των 3ο Δ.Σ. Κάρλας Καναλίων και Δ.Σ. Κεραμιδίου.

Στο Γυμνάσιο Ζαγοράς οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Ζαγοράς, 2ο Δ.Σ. Ζαγοράς Μακρυράχης, 3ο Δ.Σ. Ζαγοράς Πουρίου.

Στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας οι μαθητές των Δ.Σ. Τσαγκαράδας Μουρεσίου Ξουριχτίου, 2ο Δ.Σ.Μουρεσίου Αγ.Δημητρίου Ανηλίου Κισσού.

Στο Γυμνάσιο Αργαλαστής οι μαθητές των Δ.Σ. Αργαλαστής, 1ο Δ.Σ Σηπιάδος Λαύκου, 2ο Δ.Σ. Σηπιάδος Προμυρίου, 3ο Δ.Σ. Σηπιάδος Μηλίνας, Δ.Σ.Αφεττών (όσοι μαθητές έχουν μόνιμη κατοικία τη Συκή και τη Μηλίνα)

Στο Γυμνάσιο Μηλεών οι μαθητές των 1ο Δ.Σ. Μηλεών, 2ο Δ.Σ Μηλεών Καλών Νερών, 3ο Δ.Σ. Μηλεών Αγ. Γεωργίου, Δ.Σ.Αφετών( πλην όσων μαθητών έχουν μόνιμη κατοικία τη Συκή και τη Μηλίνα).

Στο Γυμνάσιο Τρικερίου οι μαθητές του Δ.Σ. Τρικερίου.
Στο Γυμνάσιο Σκιάθου οι μαθητές των 1ου και 2ου Δ.Σ. Σκιάθου.
Στο Γυμνάσιο Σκοπέλου οι μαθητές του 1ου Δ.Σ. Σκοπέλου.
Στο Γυμνάσιο –Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας οι μαθητές των 2ου Δ.Σ. Σκοπέλου Γλώσσας και 3ου Δ.Σ. Σκοπέλου Κλήματος.
Στο Γυμνάσιο Αλοννήσου οι μαθητές του Δ.Σ. Αλοννήσου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το