Πολιτισμός

H Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Βόλο για μία συναυλία με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων

Χωρίς τίτλο

Το σπουδαίο μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, θέλουν να περάσουν οι διοργανωτές της μεγάλης μουσικής βραδιάς που θα είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη.
Για τον λόγο αυτό τυχεροί θα είναι όσοι βρεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. για να παρακολουθήσουν τη μια και μοναδική συναυλία που θα δώσει η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού αφιερωμένη στο μεγάλο μουσουργό Γιώργο Μουζάκη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας (Πρόεδρος κ. Κώστας Σκριάπας) και το Επιμελητήριο Μαγνησίας (πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης). Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων γίνεται, προκειμένου να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες και Κοινωφελή Ιδρύματα (Γηροκομείο Βόλου, Ορφανοτροφείο Βόλου κ.ά).
Πρόκειται για μια συναυλία – όνειρο υψηλής ποιότητας και αισθητικής από την περίφημη Μπάντα, που θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες της Λυρικής Σκηνής (η Υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου και ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Τσιλιμπάρη – Πλωτάρχη Π.Ν. Το πρόγραμμα της Μπάντας παρουσιάζει η ηθοποιός Δήμητρα Κυρατσούδη .Χορογραφίες Βάσω Τηλιοπούλου -Chorus Line.

Μια σπουδαία Μπάντα σε μια μεγάλη συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η μπάντα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, τα καλύτερα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη Γ. Μουζάκη, σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα, που πρόσφατα παρουσιάστηκε σε εκπομπή μεγάλου καναλιού των Αθηνών, τα δικαιώματα των τραγουδιών του οποίου η σύζυγος του μεγάλου μουσουργού παραχώρησε στην περίφημη Μπάντα του Ναυτικού.
Το Ναυτικό ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας για την πραγματοποίηση τριών συναυλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη Θεσσαλία (Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα) για την συγκέντρωση τροφίμων και την στήριξη ευπαθών ομάδων και ξεκινά τις εμφανίσεις της Μπάντας από την πόλη του Βόλου ,σε μια εκδήλωση ,που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Μαγνησίας ,το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας.
Οι στόχοι των συνδιοργανωτών είναι πολλαπλοί και συγκεκριμένα αποσκοπούν:
1. στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων με Ελληνικά τρόφιμα
2. στην εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο συνθέτη Γ. Μουζάκη
3. στην ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ, την οποία θα βραβεύσουν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και
4. στην προσφορά μiας υψηλού επιπέδου συναυλίας στο απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας

Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων
Στα πλαίσια αυτά, με μια εντυπωσιακή, από πλευράς μεγέθους και ποιότητας εκδήλωση και ανοικτή σε όλο το μουσικόφιλο κοινό του Βόλου με ελεύθερη είσοδο (χωρίς εισιτήριο), παρουσιάζονται στην πόλη του Βόλου οι καλύτερες μουσικές δημιουργίες του μεγάλου συνθέτη και μουσουργού Γ. Μουζάκη στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ. (Οργάνωση -Επιμέλεια- Πληροφορίες :K. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944).
Η μόνη υποχρέωση των τυχερών θεατών θα είναι η προσκόμιση τροφίμων διαρκείας ,από Ελληνικές Επιχειρήσεις, τα οποία και θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων των συμπολιτών μας.

Ιστορικό συνεργασίας δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό, αφού τον Ιανουάριο του 2012, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τη Μπάντα του ΓΕΝ, η οποία πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία δύο συναυλίες (Λάρισα –Δημοτικό Ωδείο 28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.
Επίσης, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012, προκειμένου να τιμηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία), όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους συνθέτες, με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Έντονα κοινωνικά μηνύματα
Εκ μέρους των διοργανωτών (Επιμελητήριο Μαγνησίας, Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας) εκφράζεται η παράκληση προς τις επιχειρήσεις της περιοχής ,αλλά και τους θεατές της βραδιάς να φέρουν όσα περισσότερα Ελληνικά τρόφιμα μπορούν, για να δείξουν την στήριξή τους στις ευπαθείς ομάδες που στερούνται στη σημερινή εποχή της κρίσης ,ακόμα και το φαγητό και παράλληλα να αναδείξουν την αναγκαιότητα να καταναλώνουμε τα τρόφιμα που εμείς ως Έλληνες παράγουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το