Τοπικά

H Μ.Χρυσοβελώνη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Νέας Αγχιάλου και τη φοιτητική στέγη

nea agxialos

Η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοβελώνη απέστειλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που συνεδρίασε την Δευτέρα 25 Ιουλίου, τις τοποθετήσεις της για τα θέματα της φοιτητικής στέγης και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Νέας Αγχιάλου λόγω της απουσίας της από τη συνεδρίαση προκειμένου να παραστεί στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη τονίζει μεταξύ άλλων:
«Όσον αφορά στο θέμα της φοιτητικής στέγης που ταλανίζει ένα μεγάλο μέρος του φοιτητικού κόσμου, είναι γεγονός ότι αναδεικνύεται σε μείζον πρόβλημα όχι μόνο για την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Οι φοιτητικές εστίες επαρκούν για το 9% των εισακτέων εκτός της πόλης τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των φοιτητών, λόγω της επέκτασης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ – ΤΕΙ), επιδείνωσε το πρόβλημα στέγασης. Η οριστική επίλυση του προβλήματος μπορεί να επέλθει μόνο με τη λειτουργία φοιτητικών εστιών, οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών. Θεωρώ ότι μια προσωρινή λύση θα ήταν η επέκταση του μέτρου επιδότησης ενοικίου στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων που προσφέρεται μέσα από το πακέτο φοιτητικής μέριμνας. Επίσης θα μπορούσε να εξεταστεί η παροχή επιδόματος σε φοιτητές οι οποίοι ενοικιάζουν, βάση και πάλι κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, ως προσωρινό μέτρο μέχρι την ανέγερση ικανοποιητικού αριθμού εστιών.
Επίσης σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου, συμφωνώ με την πρόταση της υπηρεσίας εφόσον ληφθούν υπόψη οι εκτιμήσεις, αξιολογήσεις και προτάσεις αντιμετώπισης δυνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον, που αναφέρονται στην υποβληθείσα Σ.Μ.Π.Ε. Επίσης συμφωνώ με την εξαίρεση της περιοχής «Στούπι» της Νέας Αγχιάλου κατόπιν των απόψεών μου που διατυπώθηκαν και κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την 27η-06-2016, μετά την παρέμβαση των εκατόν τεσσάρων κατοίκων της περιοχής και των στοιχείων που προσκόμισαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το