Τοπικά

H Κ. Παπανάτσιου στο ΚΕΘΕΑ Βόλου: Να ακυρωθεί άμεσα η νομοθετική πράξη που καταργεί το αυτοδιοίκητο

Επίσκεψη στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) ΠΙΛΟΤΟΣ Βόλου πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κ. Παπανάτσιου μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Β. Αποστολάκη και Ντέμη Δημητριάδη.
Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υπεύθυνο κ. Γιάννη Μίλτο και εργαζομένους στα προγράμματα, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συζήτησε για τις δράσεις του Κέντρου και για τα προβλήματα που προκύπτουν στην λειτουργία του ΚΕΘΕΑ από τη πρόσφατη κατάργηση του αυτοδιοίκητου με τη πρόσφατη Π.Ν.Π. της κυβέρνησης.

Η κ. Παπανάτσιου μετά την επίσκεψή της στο ΚΕΘΕΑ του Βόλου δήλωσε τα εξής: Το ΚΕΘΕΑ αναπτύσσει επί σειρά ετών πλούσιο δίκτυο υπηρεσιών συμβάλλοντας αποφασιστικά στην θεραπεία και κοινωνική ένταξη χιλιάδων εξαρτημένων ατόμων και στην στήριξη των οικογενειών τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής, στο δρόμο, στις φυλακές, σε μονάδες σε όλη την επικράτεια. Συνδράμει όλους όσους πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης. Από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ μέχρι το τζόγο και το διαδίκτυο. Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του η οικονομική διαχείριση γίνεται με διαφανή τρόπο και χωρίς ίχνος υποψίας κακοδιαχείρισης.
Το πετυχημένο, καθ’ ομολογία όλων και με διεθνή αναγνώριση, θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ βασίζεται στο αυτοδιοίκητο και στην ενεργητική συμμετοχή των μελών σε όλες τις διαδικασίες: Στη διαχείριση των πόρων του, στις δομές της λειτουργίας του, στη λήψη αποφάσεων, την επιλογή προσώπων, την ανάθεση αρμοδιοτήτων, τον διορισμό των επικεφαλής και στην εκλογή του άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ενέργεια της Κυβέρνησης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Οργανισμού ουσιαστικά αμφισβητεί το τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του και υποδηλώνει πρώτα και κύρια έλλειψη γνώσης και σεβασμού απέναντι στην προσπάθεια που καταβάλει χρόνια τώρα αυτή η κοινότητα ανθρώπων. Από την άλλη υπονομεύει το θεραπευτικό του έργο, το οποίο στηρίζεται στη συμμετοχικότητα και την εθελοντική εγρήγορση, ενώ αναίτια επιβαρύνει το κρατικό προϋπολογισμό με απολαβές μελών διοικητικού συμβουλίου.

Η βλάβη του θεραπευτικού έργου η οποία θα προκύψει όταν θα καταργηθούν τα συμμετοχικά θεραπευτικά εργαλεία, θα έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας.
Στέκομαι αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των ωφελούμενων, των εργαζομένων, της διοίκησης , και των οικογενειών του ΚΕΘΕΑ. Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο πρέπει άμεσα να ακυρωθεί ώστε το ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει να επιτελεί το κοινωνικό του έργο, μακριά από κομματικές και πολιτικές επιρροές

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το