Τοπικά

H Gennet Α.Ε που “έφαγε” την Κατερίνα Σαββαΐδου σε δικαστικές εμπλοκές με τον Δήμο Βόλου

dimarxeio

Στην άσκηση έφεσης θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου κατά απόφασης του Ειρηνοδικείου, με την οποία καλείται να καταβάλει ποσό 18.449 ευρώ στην εταιρεία Gennet που εγκατέστησε ευρυζωνικό δίκτυο στον πρώην Δήμο Αρτέμιδας. Σχετική απόφαση θα λάβει η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδριάζει μεθαύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου (12.45).

Να αναφερθεί ότι η εταιρεία Gennet Α.Ε (ενδιάμεση εταιρεία σε αγοραπωλησίες εταιρειών καπνού εισαγωγών και εξαγωγών στην Καβάλα) είναι εκείνη για την οποία η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου φέρεται να έχει διατάξει επανέλεγχο τον Δεκέμβριο του 2014, σχετικά με πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, ποσό που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί.
Στη σχετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου αναφέρεται πως «η εδρεύουσα στην Αθήνα, ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «GENNET» κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Αρτέμιδας, αιτούμενη την καταβολή του συνολικού ποσού των 18.449,50 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%), αποτελούντος συμφωνηθείσα αμοιβή παροχής υπηρεσιών και αξίας πωληθέντων υλικών και εξοπλισμού για την εκτέλεση έργου/προμήθειας υλικών και υπηρεσιών απεγκατάστασης, εγκατάστασης, παραμετροποίησης εξοπλισμού στο ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Αρτέμιδας (στη θέση Προφήτη Ηλία), δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5327/27-08-2010 καταρτισθείσας μεταξύ αυτής (GENNET Α.Ε.) και του Δήμου Αρτέμιδας σύμβασης απευθείας ανάθεσης για την παροχή υλικών και εργασιών στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου, η οποία (αγωγή) συζητήθηκε κατά την δικάσιμο της 06ης-11-2015.
Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την αγωγή, κάνοντάς την δεκτή ως προς την επικουρική της βάση (αδικαιολόγητος πλουτισμός), με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Βόλου (ως καθολικός διάδοχος του πρώην δήμου Αρτέμιδας) να καταβάλει στην προαναφερόμενη –ενάγουσα το αιτούμενο συνολικό ποσό των 18.449,50 €, νομιμότοκα (ήτοι 6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση.
Επειδή ελέγχεται η, υπ’ αριθμ. 74/2016, απόφαση ως προς την ορθότητα των παραδοχών της, που οδήγησαν στην εν μέρει αποδοχή της ασκηθείσας αγωγής κατά την επικουρική αυτής βάση (αδικαιολόγητος πλουτισμός), επειδή ο Δήμος οφείλει να προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των συμφερόντων του και την αποφυγή πρόκλησης οικονομικής του ζημίας (εν προκειμένω από τυχόν εκτέλεση της ως άνω απόφασης) και σε σχετικές υποθέσεις ο Δήμος Βόλου εξαντλεί τα ένδικα μέσα, ο Δήμος πρέπει να ασκήσει το εκ του νόμου προβλεπόμενο ένδικο μέσο της έφεσης για την ακύρωση της εκδοθείσας σε βάρος του απόφασης και το θέμα έρχεται προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή» καταλήγει.
Στην ίδια συνεδρίαση θα ληφθεί απόφαση για έγκριση άσκησης προσφυγών κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων από το Λιμεναρχείο Βόλου σε βάρος του πρώην Δήμου Νέας Αγχιάλου, συνολικού ύψους 5.900 ευρώ για παραβάσεις στην παραλία Ν. Αγχιάλου (από το ύψος του Παλιού Τελωνείου μέχρι το γήπεδο) και στις ακτές «Χρυσή Ακτή Παναγίας», «Μαμιδάκη», «Πούντα-Καρνάγιο» και «Ν. Αγχίαλο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το