Τοπικά

H Επιτροπή για τον Αχελώο στον Δήμο Ρ. Φεραίου

Την «Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα υδατικά της Θεσσαλίας και την ολοκλήρωση έργων του Αχελώου» δέχτηκε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτριος Νασίκας στην έδρα του Δήμου στο Βελεστίνο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν στον κ. Νασίκα τον προβληματισμό τους σχετικά με το υδατικό έλλειμμα που παρατηρείται στη Θεσσαλία και την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων μεταφοράς νερού από τον Αχελώο, ενώ σημείωσαν πως το πρόβλημα της διαχείρισης των υδατικών πόρων της Θεσσαλίας γίνεται αντιληπτό μέσα από το σύμπλεγμα Γεωργική παραγωγή, Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αποθήκευση ενέργειας για ενίσχυση της χρήσης ΑΠΕ , απεξάρτησης από εισαγόμενους υδρογονάνθρακες και Προστασία του περιβάλλοντος, περιορίζοντας τη ρύπανση των υδροφορέων και διασώζοντας του υπόγειους υδροφορείς.
Επίσης ανέφεραν πως θα πρέπει να είναι η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του υδροηλεκτρικού  έργου Μεσοχώρας, η επανεκκίνηση των διαδικασιών για τα έργα Συκιάς – σήραγγας, η άμεση λήψη μέτρων για αποφυγή καταρρεύσεων στα εγκαταλειμμένα εργοτάξια, η εκπόνηση νέου, σύγχρονου και μακρόπνοου προγράμματος ανάπτυξης της Γεωργίας, η εφαρμογή των μέτρων – δράσεων και των συμπληρωματικών έργων  που προβλέπονται στο Σχέδιο Διαχείρισης, ο συστηματικός περιορισμός των υπερκαταναλώσεων νερού στη Γεωργία, η οικολογική προστασία των υδροφορέων – οικοσυστημάτων κ.ά.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επαφών της επιτροπής με τα κόμματα, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ Βαθμού, τα Επιμελητήρια, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, επιδιώκοντας την κοινή δράση, με στόχο να παρακαμφθούν εμπόδια.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρ. δήμαρχος Καρδίτσας Δημήτρης Αρχοντής, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεοφάνης Γέμτος, το μέλος ΔΣ ΕΘΕΜ και πρ. γραμματέας ΤΕΕ /Κ –Δ Θεσσαλίας Τάσος Μπαρμπούτης και ο πολιτικός μηχανικός Γεώργιος Μπαρμπούτης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το