Τοπικά

H χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου

Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου στις 18.00, στο Γυμνάσιο του Στεφανοβικείου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου από τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου, και τις Τ.Κ. Ριζομύλου, Στεφανοβικείου και Καναλίων.

Οι μαθητές παρουσίασαν τις παιδικές χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις «Τα αγγελάκια των Χριστουγέννων» και «Ο Αϊ Βασίλης και τα ξωτικά», τραγούδια και χορούς.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δ. Νασίκας απεύθυνε χαιρετισμό με ευχές για καλές γιορτές και σημείωσε «Τα ΚΔΑΠ αποτελούν πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το Δήμο μας, καθώς πολλοί μαθητές έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά και να εκφραστούν μέσα από πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Σημαντικό είναι και το έργο των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο στη μάθηση και εκπαίδευση των παιδιών».

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και υπεύθυνη λειτουργίας και συντονισμού των ΚΔΑΠ, κ. Χατζοπούλου-Παπανικολάου Βασιλική καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που τίμησαν την εκδήλωση και τόνισε «Ο κύριος σκοπός των ΚΔΑΠ είναι να υλοποιήσει, επεκτείνει και συντονίσει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά.

Τα παιδιά απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πληροφορική, κίνηση, χορό, κοσμηματολογία και κλπ, επιλέγοντας το ίδιο το παιδί την ευχάριστη απασχόλησή του.

Το ΚΔΑΠ επανδρωμένο με ειδικευμένο, στην κάθε κατηγορία του προσωπικό, με οργανωμένες δραστηριότητες και με πλήρη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία στο έργο του, αποτελεί  σημαντικό παράγοντα εξέλιξης για τον δήμο μας. Κύριο μέλημα των παιδαγωγών του ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου αποτελεί η ασφαλής απασχόλησης και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, βελτιώνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες και προπαντός ψυχαγωγώντας τα. Στόχος του ΚΔΑΠ είναι όλα τα παιδιά να επικοινωνούν μεταξύ τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς, με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το